torsdag 14 juli 2011

Sommartid

I måndags började man med sommartid här på citronodlingen, så nu jobbar Peppe från 06.00 - 13.00 istället för 7-12 och 13-15, för värmens skull. Det blir lite knas med allting tycker jag, samtidigt som det på ett annat sätt är skönt att förmiddagen blir lite längre... Det blir oftast inte lunch förrän vid 2-tiden och sedan vilar vi nån timme efter det.

Det var ju meningen att badrumsbygget skulle starta i måndags, men eftersom dom hade börjat göra iordning bevattningssystemet så ville Peppes chef att dom gör klart det först innan Peppe tar ledigt, så nu är det nya budet att dom börjar med badrummet på måndag...

6 kommentarer:

 1. Hoppas erat badrum snart står klart.
  Har hela ön den sommartiden?
  Jag har oftast trortt att det bara är i sve man ställer om klockan, visst är det olidligt när det blir så varmt så siesta behövs verkligen.
  Hoppas ni får regn snart så ni kan må bra i värmen.

  Y

  SvaraRadera
 2. Yasir: Nej, det är inte hela Sicilien, utan bara här inne på citronodlingen, möjligen också på andra arbetsplatser för att undvika att arbeta utomhus i den värsta värmen.
  Regn får vi antagligen inte förrän tidigast i mitten av september.

  SvaraRadera
 3. Hoppas det kommer igång då som planerat så det hinner bli klart.

  SvaraRadera
 4. Det skulle ju vara olidligt att arbeta utomhus om man inte körde speciella sommartider. Det finns ju både för- och nackdelar förstås. Hade liknande tider när jag jobbade som volontär på kibbutz i Israel för massor av år sedan. Alla utejobb typ på bananplantagen, avocadoodlingen eller på bomullsfälten började någon gång mellan 4-6 under den varmaste tiden på året. Skulle inte funka att jobba annars.

  SvaraRadera
 5. Jag kommer precis hem ifrån Sicilien efter att ha varit där en vecka. Verkligen en underbar ö! Förstår att du blivit kvar :) Bodde vid Giardini Naxos men var både upp till fantastiska Etna och Taormina. Sökte på Etna för att läsa på lite mer om vulkanen och hittade in här. Blir intressant att följa dig vidare :) Sicilien kommer jag definitivt att åka tillbaka till!

  SvaraRadera
 6. Lämnar ett litet avtryck. Fina bilder!! //Ostlundskan

  SvaraRadera