fredag 9 september 2011

Nästan bara mindre bra nyheter...

I onsdags var vi hos blodspecialisten och idag har vi varit på ultraljud, men det finns inte så mycket skoj att berätta...
Värdena som blodspecialisten kollar har gått upp litegrann, så en ny koll ska göras om 2 veckor ungefär. Om värdena går upp ytterligare är det risk för blodproppar igen, vilket var anledningen till att Nicholas dog...
Hos ultraljudsläkaren fick vi ett besked som var lite hoppfullt, men 2 andra som inte är så värst bra..
Det hoppfulla är att inget har försämrats när det gäller Klaras hjärna, det har stannat där det var och det tillsammans med att resultaten från fostervattensproven är väldigt bra ger hopp om att det kanske inte kommer att vara några direkt allvarliga problem. Svårigheter med motorik och inlärning, att hon kommer att ligga efter andra barn i samma ålder med utvecklingen, kanske kommer hon att ha dyslexi, men i sammanhanget ändå småsaker. Har vi riktig tur kommer man inte ens att märka någon skillnad förräns barnen är 4-5 år gamla.

Den ena dåliga nyheten är att ultraljudsläkaren såg något på Klaras hjärta som hon inte gillade. Hon verkade inte direkt orolig, men något ser inte ut att vara som det ska och det ska kontrolleras av en specialist.

Den andra dåliga nyheten är att Matilde som hittills verkat kärnfrisk knappt får någon näring (Klara tar det mesta) och därmed inte växer som hon ska. Klara följer tillväxtkurvan till punkt och pricka och väger cirka ett kilo, men Matilde väger bara ett halvt kilo och är storleksmässigt som om hon vore 3 veckor yngre än Klara....

På måndag kväll ska vi träffa läkaren igen, men då på en privat klinik där det finns bättre och mer avancerad utrustning, så att hon kan se bland annat Klaras hjärta bättre. Hon ska också ringa en kollega på ett hjärtcenter och försöka få en tid åt oss där så snart som möjligt, samt kontakta ett center i Catania som tydligen bara tar emot tvillinggraviditeter och därför är bättre rustade att ta itu med problemen som upptäcktes idag.

Så nu sitter vi här och bara väntar igen... Må helgen gå fort...

18 kommentarer:

 1. Ja, jag håller tummarna för er. Må eran helg gå fort!

  SvaraRadera
 2. Den där fruktansvärda väntan som kan ta knäcken på vem som helst.
  Nästan bara tråkiga nyheter som du skriver men det är ju ändå bra att ni får komma till ytterligare fler specialister.

  SvaraRadera
 3. Ja, måtte helgen snabbt vara till ända. <3

  SvaraRadera
 4. Helena, jag lider verkligen med er och hoppas så på bättre nyheter vid nästa besök.

  SvaraRadera
 5. Jobbigt att ni måste vänta till efter helgen, men det låter väldigt bra att de tar det på allvar och kallar in fler specialister. Mina tankar till er!

  SvaraRadera
 6. Men va eländigt att ni inte kan få entydiga, bra besked!
  Håller tummar & tår för er!

  SvaraRadera
 7. Men tar det aldrig slut? Tänker på er, och hoppas också att helgen går fort. KRAMAR i massor.

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas på det bästa för er och era små barn! Måtte den här helgen gå riktigt fort!

  Varma krama!

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas att helgen flyger förbi och att ni kan få mer positiva besked på mångag. Skickar varma tankar och kramar till er båda!

  SvaraRadera
 10. Usch vad jobbigt ni har det med alla ovissa besked, hoppas ni får mer klara och positiva besked hos specialisten i nästa vecka. Och ja - må tiden gå fort så du slipper gå runt och oroa dig hela tiden. kramar

  SvaraRadera
 11. Tänker på er och hoppas, hoppas, hoppas hoppas!!
  Mikael Brisslert

  SvaraRadera
 12. God kväll!
  Jag har läst här om dina problem och förvånats över alla dessa olika besked du får utan paus vilket naturligtvis inger oro som i sin tur inte är bra för varken kropp eller psyke.
  Min undran är om dom har kollat dina ämnesomsättningsprover hela tiden? Eftersom fostren inte kan producera sköldkörtelhormon av egen kraft så "tar" dom från din sköldkörtel vilket innebär att du måste producera hormonet Levotyroxin för 3 personer!
  Brist uppstår hos nästan alla nyblivna mammor men även fostren kan ha brist och det medför då olika former av sjukdomar och tillväxten kan stanna av.
  Det föds över 20 miljoner barn i världen, som man vet om, med grava handikapp, dvärgväxt, efterblivenhet m.m. p.g.a. att den blivande mamman inte får tillskott av sköldkörtelhormon under graviditeten.
  Hoppas av hela mitt hjärta att dom har stenkoll på din sköldkörtel och att du får tillskott av sköldkörtelhormon så att både dina foster samt du själv blir friska!
  Jag har skrivit om struma på min hemsida om just detta ifall du vill informera dig.
  Ett litet tips i all välmening :-)
  Tankar många till dig!
  Kram, Agneta

  SvaraRadera
 13. Vilken olidlig väntan. Kanske var det bättre förr, när man inget visste, bara bar runt barnen inom sig och fick ta det som de blev när de kom ut. Då slapp man den oro du har just nu. Fast... Ändå är det väl bättre nu, för det finns kanske något att göra åt det, så att det värsta inte sker.
  Håller tummarna!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 14. Foljer er resa fran Bologna och undrar om ni inte kan fa remiss hit till sant'orsola som ar univeritets sjukhuset har och jatte specialister pa komplicerade graviditeter....kramar
  carolin i bologna

  SvaraRadera
 15. Hoppas helgen går riktigt fort. Du/ni överväger inte att konsultera en svensk specialist på något av universitetssjukhusen? Eller vända er till ett större sjukhus i Italien? Jag tycker ni får så olika besked vilket känns minst sagt olustigt...

  SvaraRadera
 16. Kan inget annat än att hålla alla tummar och hoppas på det bästa för er alla!
  Kram.

  SvaraRadera
 17. Usch, all denna väntan måste vara så jobbig… Hoppas det går bra på den privata kliniken!

  SvaraRadera