tisdag 29 november 2011

Äntligen hemma!

Clara

Efter nästan 11 veckor på sjukhus (med undantag för några dagar) är jag äntligen hemma igen och Clara har blivit utsläppt från sjukhuset och är här hos oss.

Det har varit dåligt med uppdateringar dom senaste veckorna för jag har varit ganska deppig. Tyckte det var oerhört tufft att sitta ensam i det där rummet på sjukhuset hela dagarna långt borta från familj och vänner. Jag hade ju visserligen Clara, men hon är inte så social av sig ännu och sover mest ;o)

Det har varit många turer kring Claras utskrivning. Det har pratats om det hela veckan att hon snart skulle få åka hem. I fredags sa man att man skulle ta ett sista blodprov på lördag morgon och när provsvaret kommit kunde vi åka hem, så Peppe tog ledigt från jobbet och kom till Ragusa redan på förmiddagen.
Klockan 15 sa läkaren att det var klart, att dom bara skulle ordna med alla papper så kunde vi åka sen, så Peppe bar ner alla saker i bilen. Klockan 16 kommer läkaren tillbaka och säger att han tyvärr inte kan skicka hem henne för hon behöver en blodtrasfusion till... Vi skulle få åka hem på måndagen istället.
Efter någon timme får vi reda på att man pratat med överläkaren som bestämt att istället för att ge blod ge en kur med 3 sprutor som tas varannan dag, så då skulle vi få åka hem på torsdagen...

På söndagen diskuterar man saken igen och bestämmer att det trots allt är bättre att hon får en blodtrasfusion, för det tar för lång tid med sprutorna... Så då blev det plötsligt att vi skulle få åka hem måndag eller tisdag igen...

Igår väntade vi hela dagen på besked om vi skulle få åka hem eller inte... Vi kom iväg kvart i sju på kvällen men nu är vi äntligen hemma.

Lilla fröken som varit så lugn och snäll hittills har varit orolig hela natten... Hoppas att det bara är för att allt var nytt och att hon sover lugnare i natt, det räcker liksom med att hon ska äta och få ny blöja var tredje timme ;o)

Matilde blir "badad" på sjukhuset

Matilde är kvar på sjukhuset i Ragusa, men en förfrågan om förflyttning till sjukhuset i Catania är gjord och vi hoppas att det kan ske dom närmaste dagarna. Det skulle vara skönt om vi slapp åka tillbaka till Ragusa. Catania är bara en halvtimme bort medans det tar 2 timmar att åka till Ragusa.
Hon har börjat gå upp i vikt nu och vägde nästan precis 1,5 kg igår. Hon fick en blodtrasfusion i måndags och det är nog snart dags för nya blodprover för att se om värdena håller sig på rätt nivå eller om dom sjunkit igen.

18 kommentarer:

 1. Så underbart att ni har fått komma hem med en av era småflickor i alla fall. Det måste vara underbart!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt. Hoppas ni får hem även Mathilde snart också! Kram!

  SvaraRadera
 3. Men vad skönt att du och Clara är hemma!!!!!! Hoppas nu bara att Mathilde snart kan vara med er också. KRAM

  p.s. jag förstår att allt allt känns deppigt och tungt! Försök att ta hand lite extra om dig.

  SvaraRadera
 4. Grattis till att ni har kommit hem! Hoppas du kan få hem din andra lilla flicka snart också.
  Vad mycket som har hänt dig den senaste tiden. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 5. Men lilla skruttan! Matilde ser ju ut att vara månader yngre än Clara! Men det syns att hon växer & får bättre & bättre färg; så snart har du nog båda tjejerna hemma! :)

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem med lilla Clara! Förstår att det känns otroligt skönt att vara på hemmaplan. Hoppas Mathilde kan bli flyttad för det skulle verkligen underlätta för er.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så skönt att ni har fått hem en liten prinsessa. Hoppas verkligen att Mathilde får flytta närmare er. Långa resor är inget ni behöver nu. Efter allt jobbigt ni varit med om, är det nu så fantastiskt att se att det bara blir bättre och bättre.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh gud vilka små söta bebisar. Hoppas att de växer fort och att ni får hem lilla Matilde snart också.
  /karin

  SvaraRadera
 9. Åh, vilka goda nyheter! Kram!

  SvaraRadera
 10. Härliga nyheter! Å du måste vara en så otroligt stark, klok människa som orkar denna press och ovisshet. Grattis!

  SvaraRadera
 11. Åh! Vad skönt att ni er hemma. Och med en av sessorna. :D Puss & Kram
  Cilla

  SvaraRadera
 12. Helt underbart att Ni fått komma hem nu, bara Matilde som saknas! Jag blir rörd av denna pressen ni utsatts för och alla dessa långa avstånd, som tär på ork och kraft! Håller allt vad som går för att Ni ALLA fyra snart är samlade under ett och samma tak!!
  Kraft och mod!

  SvaraRadera
 13. Vilka kämpar!
  Underbart att det går åt rätt håll.
  Hoppas ni hittar orken att njuta också mitt i allt!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Gud vad lite och söt hon är. Hoppas verkligen att de fortsätter växa och att allting går bra, så även Matilde får komma hem snart.

  SvaraRadera
 15. Jättegrattis. Nu är resan snart slut och ni är alla samlade hemma på citronodlingen.

  SvaraRadera
 16. Underbart att ni fått hem Clara och att det går framåt för Matilde. Jag hållar tummarna för att ni snart har hela familjen hemma.

  SvaraRadera
 17. Välkomna hem, och hoppas att Matilde får flytta närmare er också! Jag blev så glad nu när jag äntligen hade tid att läsa här, har tittat in varje dag och saknat dig på twitter. Förstår att det varit oerhört jobbigt och tufft att tillbringa så lång tid på sjukhuset, och till största delen ensam också. Hoppas Clara är en snäll flicka så hon låter er sova om nätterna ;0) Oron hade förhoppningsvis med flytten att göra, det var ju världens längsta utflykt för henne hittills! Än en gång, härligt att se att nästan hela familjen är samlad nu. Håller tummarna för att Matilde snart kommer om inte hem så i alla fall närmare hem!! <3

  SvaraRadera
 18. Härligt att läsa att du fått komma hem med en av flickorna. Måste vara härligt att slippa sjukhusmiljön. Hoppas det inte dröjer länge innan Matilde får komma hem också.

  SvaraRadera