onsdag 18 januari 2012

Ouppfostrade barn


Idag har vi varit på ematologia (avdelningen för blodsjukdomar) på sjukhuset i Catania med båda tjejerna. När läkaren skulle undersöka Clara kräktes hon... fastän det var 2 timmar sedan hon åt senast... När väl kräket var borttorkat passade hon på att kissa också... Matilde var lite mer väluppfostrad och nöjde sig med att kissa ;o)

Matilde har ett fult födelsemärke på höften som har gått "sönder" lite, för det sitter precis där man stänger blöjan... Vi har ringt till Ragusa om det, men dom visste inte vad vi skulle göra åt det, igår var Peppe hos barnläkaren med henne men hon sa bara att vi måste visa upp det för en specialist.
Idag visade vi upp det för läkarna på sjukhuset, med hopp om att dom skulle skicka oss vidare till en läkare på sjukhuset som kan sånt där. Döm om min förvåning när dom själva tog tag i saken, såg till att såret blev tvättat och disinfekterat och satte på bandage, och skrev ut antibiotika till henne. Om en vecka ska vi tillbaka enbart för att dom ska titta på födelsemärket igen för att se hur det går. Svaren på blodproven hade vi annars fått via email.

Det finns en del fantastiska människor som gör mer än dom måste!

3 kommentarer:

 1. Åhhh vilken fin bild.

  Kul att Matilde redan nu visar upp sin busiga sida. Kan bli kul i framtiden,hihi.

  SvaraRadera
 2. Tjejerna är väl trötta på läkare och har bestämt sig för att göra livet svårt för alla såna de kommer i kontakt med. ;0)

  Skönt ändå att de nerkissade/nerkräkta läkarna tog tag i födelsemärket!

  SvaraRadera
 3. då blir man glad och lycklig när någon gör det där extra som värmer ens själ och livet känns litet lättare

  SvaraRadera