fredag 17 februari 2012

Blogga för varenda unge


Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.
Foto: Georgina Cranston

Jag fick ett mail från UNICEF nyss. Jag tror att många av er också har fått det. Ett mail där man undrar om man vill hjälpa till att sprida deras kampanj "För varenda unge". Och det vill man ju såklart, så här kommer en text och lite bilder som jag lånat från deras hemsida. Du kan också blogga för varenda unge!

"Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.
Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.
Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!"


En liten pojke vaccineras mot mässling i Indonesien.
Foto: Josh Estey

1 kommentar: