tisdag 21 februari 2012

Lite stressigt...


Idag skulle barnens allmänläkare komma hem till oss för kontrollen som görs varannan vecka... Vägning, mätning, lite kläm på magen och koll av reflexer... Men det blev inte så..
Igår gick jag här hemma i godan ro och tänkte att jag hade hela dagen på mig att göra iordning och städa lite när Peppe ringer vid elvatiden...
Läkarens sekreterare har ringt och sagt att hon inte kan komma på tisdagen, så hon kommer på måndagen istället.. om en timme eller så!!
Jösses, det blev ordentlig fart här kan jag lova!

Clara går upp i vikt som hon ska, Matilde går upp lite mindre per vecka, men det var inget hon verkade oroa sig för.
Clara väger nu 4 kg 780 gram och Matilde 2 kg och 760 gram.
I övrigt verkade allt vara som det ska med båda.

Läkaren tyckte att dom hade gjort enorma framsteg när det gäller det sociala och komunikationen, hur hon nu kan veta det när båda grät helt hysteriskt precis hela tiden sist vi var där ;o)

Hon är oerhört förtjust i tjejerna och när hon såg att jag redan har några inramade bilder sa hon att hon vill ha bilder på tjejerna till sin mottagning, så hon fick en bild på båda med sig på en gång.

Om ungefär 2 veckor kommer hon tillbaka för en ny kontroll. Då ska jag städa 2 dagar innan, för säkerhets skull ;o)

11 kommentarer:

 1. hehe måste skratta lite när jag läser om att de ändrar tiden OCH tidigare lägger den. Låte ju faktiskt nästan som det var här ni var :)

  SvaraRadera
 2. haha! Fattar det var stressigt :) Men, kul att höra flickorna växer och mår bra <3 Sööööta i de röda klänningarna och stiliga Converse!!
  -Tez

  SvaraRadera
 3. Stressigt värre!;-)
  Jag som Trodde att det blev uppskjutet när jag började läsa inlägget.
  Skönt att det går framåt med tjejerna.

  SvaraRadera
 4. Haha...Tror inte hon bryr sig om hur städat du har. Hon tittar nog bara på dina underbara flickor.

  SvaraRadera
 5. Strunta i städningen! Hon har viktigare saker att titta på ;-) Men visst är det fantastiskt hur för tidigt födda barn har en förmåga att komma ikapp.

  SvaraRadera
 6. :-) Jag looog när jag läst ditt inlägg. Vilken fin bild på söta döttrar!

  SvaraRadera
 7. Fina bilder och vilka fantastiskt söta tossor de har :))

  SvaraRadera
 8. Tror inte heller att hon bryr som det är någon dammråtta i ett hörn ;-)
  men tänk vad det skiljer i vikt mellan dem och det är ju självklart i och för sig att det gör det....så söta sååå och pigga och nyfikna ser de ut att vara ;-)

  SvaraRadera
 9. Nästa gång får du väl be Matilde och Clara att städa, det är ju dem läkaren kommer för att träffa...eller räknas det som barnarbete då? ;0)

  SvaraRadera
 10. Vad skönt att ni har en så fin relation till hon som kommer till er. De är så himla fina dina flickor!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 11. Jag håller med Yvonne det är ju barnen hon kommer för att träffa. Det är bättre du pussar lite på dom än att du putsar på hemmet =). Det är nog bara bra för utvecklingen av immunförsvaret att det inte är för rent i hörnen. Eller "hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete".

  SvaraRadera