torsdag 23 februari 2012

Tvillingrabatt


Peppe är i Catania och hämtar ersättningsmjölk till Clara och Matilde.
Det kanske låter lite konstigt att han åker ända till Catania för det?
Det är det inte om man vet hur det ligger till. Både Clara och Matilde äter en mjölk som kommer från ett företag som heter Humana (tyskt tror jag). Clara äter Humana 1 (som är för nyfödda) och Matilde äter Humana 0B (som är för prematura barn eller barn med låg födelsevikt).

Humana erbjuder alla familjer med tvillingar 30% rabatt på bland annat ersättningsmjölk men också en del andra produkter som vitaminer och hudvård.  Det är dock ganska strikta regler kring det hela. För det första måste man ha med sig födelsebevis första gången. För det andra får man komma max 1 gång varannan vecka och man får köpa max 10 kartonger med 10 förpackningar i varje per gång.

Man måste komma ihåg att ringa och beställa på måndagen mellan kl 13.00-14.00 och man måste komma ihåg att åka dit och hämta på torsdagen mellan kl 15.00 - 17.30
Lite krångligt kan tyckas, men sparar man drygt 10 euro per kartong (5 liter) så är det faktiskt värt det.

Jag vet inte varför Humana är så snälla mot oss tvillingföräldrar. Det kan ju vara så att dom i slutänden tjänar på detta eftersom vi lovprisar företaget till alla vi känner, eller så är det så att företaget i sig inte förlorar något direkt på det, eftersom vi hämtar mjölken på ett av deras lager, och om dom säljer mjölken till apoteken så får dom in samma (eller kanske mindre) summa därifrån.
Jag vet helt enkelt inte.

Det jag vet är att det vore otroligt tacksamt om till exempel pampers, huggies eller något annat blöjföretag erbjöd samma tjänst.
Eller varför inte stora klädföretag som H&M?
Hade inte det varit fint?


5 kommentarer:

 1. Ja du kanske skulle kontakta dem o erbjuda dem den affärsidén

  SvaraRadera
 2. Vilka jättebra erbjudanden, och självklart ska man utnyttja sånt. Erbjudandet "mjölkföretaget" ger er, gäller det även familjer som fått trillingar och kanske fler ändå?

  SvaraRadera
 3. Krångligt värre! Men, säkert är det värt det med sådana besparingar :) O, wow, vilken häftig bild...man ser verkligen att de är identiska...och deras storleksskillnad!
  Tez

  SvaraRadera
 4. Jag tror de krånglar till det lite extra bara för att man inte ska ta till det jättebra erbjudandet. eller kanske inte, hehe. Bra erbjudande iallafall. KAnske skulle kontakta HM och se vad de säger. Du är ju duktig fotograf så de kan få marknadsföringsbilder och bloggar du om det så kanske de nappar. Man kan ju inte få mer än ett nej.

  Härlig bild på M och C.

  Trevlig helg och stora kramen

  SvaraRadera