söndag 25 mars 2012

Kort förmiddag...


Förmiddagen blir kort när man ska iväg på lunchen och klockan nästan är halv tio redan, fast egentligen bara halv nio... 
Det blev ingen fotoutflykt idag, för dels var det många som inte kunde och dels såg väderprognoserna inte särskilt lovande ut. Nu började det nyss regna lite grann, så det var nog bra att vi ställde in. Det kommer ju fler söndagar.

Igår fick jag reda på att en av butikerna som säljer saker och kläder för små barn ska stänga, och att dom har 50% på allt så jag åkte dit och tänkte att jag kanske kunde hitta något fint till tjejerna.
Tyvärr var kläderna superdyra, med ordinarie pris på 45-55 euro. Det tycker jag är för mycket även med 50% rabatt till tjejer som växer ur kläderna på en månad eller två...
Det enda jag köpte var lite bodys och strumpor som det var bra pris på.

Det är inte så konstigt att dessa små butiker som finns här i byn ofta får stänga efter ett år eller två. Dom har ofta ett ganska begränsat sortiment och mest sånt som man ger i present. Jag tror att för att en butik ska gå runt i den här byn behöver man ha ett ganska stort bassortiment av vardagskläder och sånt man använder varje dag.
När man behöver shoppa till sina barn åker man inte gärna till en butik där man redan innan vet att man inte kommer att hitta allt man behöver, man åker hellre till Catania där man vet att man kan köpa allt på samma ställe.

Idag blir det säkert tårta hos svärmor. Både hon och svägerskan har fyllt år i veckan.

Sen har min mamma äntligen fått tummen ur och bokat biljetter. Den 11:e maj kommer hon.

4 kommentarer:

 1. Jag håller helt med dig! Carrefour (har ni den i Catania) har bra basis kläder för barn och Mother Care men det tror jag inte finns i Italien? Tjejerna är bara för söta!!! Ha en skön söndag, här har vi sol fast vi var lovade regn så jag ska sätta lite fart innan snön (haha, jag menade REGN) kommer... Gott med morsor som får tummen ur du!!! :-) Blir lite avis (i positiv mening). Hoppas få ner min mamma till nästa år, hon har lite hälsoproblem som ska fixas innan dess.

  SvaraRadera
 2. Håller med. När barnen växer så mycket är det inte lönt att köpa dyra kläder. Hinner inte slita ut dem det minsta...

  Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 3. Så kul att din mamma snart kommer på besök! Tiden fram tills dess kommer säkert att gå i en rasande fart. :0)

  SvaraRadera
 4. Vad underbart för din mamma att få komma ner och pussa på dina gobitar:) Hon kommer säkert inte att åka hem igen;)

  SvaraRadera