fredag 23 mars 2012

Statistikbyrån...


För typ ett år sen eller så.. (om inte mer) fick jag ett brev från italienska statistikbyrån.. Dom hade valt ut ex antal tusen icke-italienare som dom ville intervjua om livet som invandrad i Italien... Det stod i brevet att en person från byrån skulle komma hem till oss inom en snar framtid... 
Inget hände och jag glömde helt bort det... Häromdagen hade någon varit och frågat efter mig i svägerskans tvätteri (tvätteriet är granne med citronodlingen)... Det var något om någon intervju...

Nästa gång hon kom var Peppe där och då fick vi reda på vad det gällde och dom bestämde en tid.
I förrgår var det alltså en tjej här och ställde en faslig massa frågor.
Hade jag blivit hotad någon gång?
Hade jag blivit illa behandlad på grund av mitt ursprung?
Kunde jag språket bra?
Vem i familjen tvättar?
Ska kvinnan vara hemmafru?
Dricker jag en och en halv lite vatten om dagen?


Ja precis...
Dricker jag en och en halv liter vatten om dagen?

Vad *** har det med saken att göra?

5 kommentarer:

 1. Fniss!!!! Det är precis som den där fåniga nationella statistiska formuläret som vi fyllde i i vintras. Åker du samma väg till och från jobbet varje dag? Dvs kommer du hem varje dag?

  SvaraRadera
 2. Vatten???? Jag var tvungen att läsa om för i mitt huvud läste jag vin. Och så tänkte jag att jag måste ha läst fel för inte kan man väl dricka en och en halv liter vin om dagen ??? läste om och då såg jag vad det stod.....gosch!

  meeeeeeen??? fick du veta vad de ska göra med analysen av svaren?

  SvaraRadera
 3. Haha Ha!!! Vem har inte undrat om kvinnor som invandrat till Italien dricker en och enhalv liter vatten om dagen? ;)))

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Underbara frågor, och det där med vattnet är säkert jätterelevant. Om man inte är född på Sicilien kanske man inte dricker tillräckligt i värmen... ;0)

  SvaraRadera