söndag 4 mars 2012

VaccinetI fredags var vi på sjukhuset här i Taormina för en allmän hälsoundersökning för att se om tjejerna kan få sitt vaccin som man ska ta när man är 61 dagar någon gång eller inte..

Vi stötte dock på ett litet logististiskt problem... Hissarna är inte gjorda för att transportera tvillingvagnar... Det finns större hissar som används till att transportera sängliggande patienter, men till dom måste man ha ett elektroniskt pass... Det slutade med att vi blev visade till servicehissen. Den som används av personalen som transporterar material, mat, städvagnar...

Väl framme på avdelningen fick vi prata med överläkaren som läste igenom tjejernas journaler och ställde en massa frågor. Sen undersökte han tjejerna, kollade deras reflexer och så. Han började med Matilde och sa:
"Låt oss höra hur du kan gråta"
Det skulle han inte ha sagt, hon slutade inte förräns vi var ute igen! :o)
(Att dom börjar gråta är för att dom kollar en reflex där dom låter bebisen falla en liten bit).

Han tyckte att tjejerna var i gott skick, men vill vänta med att vaccinera tills Matilde har kommit över 3 kg i vikt, så vi fick tid den 13:e mars. Då ska vi dit på morgonen, och sen stanna kvar till eftermiddagen så att dom ser att det inte blir någon oönskad reaktion på vaccinet.3 kommentarer:

 1. Härligt att de är så måna om flickorna, även om jag kan förstå att det ibland kan vara lite frustrerande med alla besök hit och dit! Vad bra att ni fick åka service hissen upp!

  Visste inte att man kunde få ett barn att gråta på så sätt (det är ju inget man direkt strävar efter). Men kan förstå reaktionen för man blir ju rädd om man faller, egentligen oavsett ålder.

  SvaraRadera
 2. Bra att de inte chansar utan tar hand om flickorna väl.

  Så fina bilder dessutom!

  SvaraRadera
 3. men oj - kan man inte testa det på något annat sätt ?

  bra om det blir så att vaccinet får tas....

  SvaraRadera