lördag 31 mars 2012

Viktökning

Clara kan sitta i soffan utan kuddar runt om en stund utan att ramla åt sidan.
För drygt en vecka sedan började vi blanda något som heter "crema di riso" i barnens mjölk 2 gånger om dagen. Det har verkligen satt fart på framför allt Matildes omsättning. Hon äter mer och har ökat mycket mer i vikt på en vecka en vad hon brukar göra. Nu väger hon 3 kg 200 gram. Clara väger 5 kg 300 gram.
Crema di riso är ett pulver av ris, med lite vitaminer och annat bra i. Det är meningen att man ska göra en kräm/gröt av det, men man ska börja med lite i taget.
Igår började jag göra kräm av 20 ml mjölk 1 gång om dagen. Resten av mjölken (Matilde brukar äta 80 ml och Clara 120 ml) får dom som vanligt i nappflaskan. Matilde är lite skeptisk, så till henne får jag varva.. Lite nappflaska, en sked, lite nappflaska, en sked... Clara var så hungrig igår att hon inte fattade att det var mat hon hade i munnen, så hon fick först äta en hel del ur flaskan men sen gick det bra med krämen. Idag åt hon upp all krämen först och sen mjölken.

Om några dagar ökar vi lite grann, sen när dom äter hela måltiden med gröt kan man börja blanda ut den med riven frukt eller grönsak.

Det har varit kanonfint väder hela veckan med runt 20 grader i skuggan, men vi har inte kommit ut på så många promenader.. Det är lite svårt att tajma in det när en äter var tredje timme och den andra med 3.5 timmars mellanrum... Däremellan händer det ju dessutom att mamma och pappa också vill äta ;o)

På tisdag ska vi till prematurcentret i Messina igen. Jag minns inte om det är för ytterligare en av dom där sprutorna som bara för tidigt födda får eller om det är en allmän kontroll.. Det jag minns är att Clara dessutom ska ner till hjärtläkaren för en ny kontroll. Vår barnläkare har skrivit remiss till båda barnen, så vi får väl se om Matilde också kan få en kontroll när vi ändå är där.8 kommentarer:

 1. Så go hon är på den bilden:) Här längtar man inte ut idag. Snö och snålblåst:(

  SvaraRadera
 2. Vilken söt och glad liten tjej! Ser riktigt belåten ut.

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt leende Clara har på bilden, hon ser klart ut att trivas!
  Sånt pyssel ni har med mattider och annat, måste vara lite knepigt att få ihop allt sånt. Roligt i alla fall att de kunnat börja vänja sig vid annat än bara bebiskäk! ;0)

  SvaraRadera
 4. Härlig bild. Hon ser så glad och nöjd ut.

  SvaraRadera
 5. Ett foto som gör alla ríktigt glada! Skönt att de små växer!
  Har svårt att förstå hur liten Matilde var vid födslen. Min Anna vägde 3200 vid födseln,tyckte hon var bra liten jämfört med lilla systern som vägde 3900.
  När jag hör hur ofta ni äter fick jag en bild framför mig av fågel föräldrar som jobber heltid med att fixa mat åt de små!
  Låter underbart med 20 grader!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vilken liten sötnos!
  Kram och lycka till med alla kontrollerna!

  SvaraRadera
 7. Åh så fin och glad liten tjej! / Monika M

  SvaraRadera
 8. Kommer på mig att jag sitter här och ler....
  :-))

  SvaraRadera