torsdag 27 september 2012

Le bomboniere

Foto Rocco Berté

Här i Italien är det tradition att gästerna på ett bröllop, ett dop, en konfirmation och till och med en examen får en present med sig hem. Det ska vara en present, en liten påse med 3 eller 5 canderade mandlar och en liten tryckt lapp med event, datum och namn på den eller dom som firas.
Själv tycker jag det är en otroligt onödig grej. Något som det slösas massor av pengar på och som dom flesta ändå bara gömmer undan i något skåp när dom kommer hem.

Därför bestämde jag mig för att eftersom vi ändå var tvungna att ha bomboniere så skulle i alla fall pengarna gå till något bra. Valet föll på Emergency, som är en hjälporganisation liknande läkare utan gränser. För samma summa som en vas eller liknande skulle ha kostat fick jag istället en ask med ett litet hjärtformat ljus. På insidan av locket står det: Du får detta lilla ljus för att någon valt att hjälpa Emergency att skicka läkare och kirurger till krigsdrabbade länder.
En liten, symbolisk present som kan användas, och pengarna går till människor i nöd istället för att slängas i sjön...

6 kommentarer:

 1. Åh, så fint det ser ut och vilket bra alternativ! Klokt val minst sagt.

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag var ett jättebra val, som du säger, så stoppas ju gåvorna bara undan och pengarna är som kastade i sjön. Men du gjorde det för en god sak.

  SvaraRadera
 3. Den traditionen finns i Grekland också men oftast är godiset rätt oätligt. Jag tycker att det var en fantastisk idé att köpa presenterna så att en del av pengarna går till ett gott ändamål och de ser jättefina ut.

  SvaraRadera
 4. Så himla bra!!! Jag mölar annars raskt i mig mandel godiset och använder sedan förpackningarna (har två stycken) till förvaring av smått och gott. Men detta var LYSANDE tycker jag!!!

  SvaraRadera
 5. Helt perfekt val när nu traditionen är så att gästerna ska få presenter!

  SvaraRadera