onsdag 8 januari 2014

Hos ortopeden

I väntrummet hos ortopeden.
Nu har vi varit hos ortopeden för första gången. Han var mycket trevlig och tog god tid på sig. Han skickade ut Peppe med Matilde medans han undersökte Clara och sen bytte vi, så att han fick undersöka varje barn i lugn och ro.
Matilde tyckte han att vi inte behövde åtgärda på något sätt riktigt ännu. Fötterna är lite vikta inåt, men eftersom hon ännu inte är helt stadig på att gå (hon sätter fötterna väldigt brett isär och hon tappar nästan balansen när hon byter riktning) så ville han vänta och se hur det ser ut när vi ses igen om 6 månader.

Med Clara är det lite värre. Hennes fötter är mer "vikta" inåt och framför allt vänster fot åker iväg rakt utåt ibland när hon går, plus att benet viker sig ibland. Om vi har förstått det rätt så är det sådana på bilden nedan hon ska ha.


Eller eventuellt den här modellen som har en del som går upp på låret med en led vid knät. Jag undrar om det inte är den här nedre modellen hon ska ha, för han sa nämligen att hon ska ha dom när hon ska gå, inte när hon leker eftersom hon tar sig fram krypandes och med skydden kommer hon inte att kunna krypa så bra...


Först måste vi till barnens husläkare för att få remissen utskriven och sen måste vi till ett center där dom tillverkar hjälpmedel för att beställa, sen får vi se hur lång tid det ar innan vi får dom... Jag antar att det kommer att ta ett tag...

Läkaren skulle själv ta kontakt med centret där tjejerna går på fysioterapi och prata direkt med deras terapeuter om vad dom behöver lägga mest tyngd på när dom arbetar med barnen. Himla bra att han själv pratar med dom, det blir så lätt fel när man ska vidarebefodra information, särskilt när det är mycket läkartermer som man kanske inte alltid förstår till 100%.


3 kommentarer:

  1. Vilken bra ortoped ni fick träffa. Bra att han tar kontakten med fysioterapeuten så att allt blir rätt från början.

    SvaraRadera
  2. Lät som ett bra möte, och toppen att ni slipper vidarebefordra informationen, för som du skriver det är ju en risk att något missförstås då! Håller tummarna att det ska fortsätta lika bra! KRAM

    SvaraRadera
  3. Låter som ett bra möte och bra planering framåt. Skönt när man får hjälp och jag tror det kommer bli jätte bra för flickorna.

    SvaraRadera