onsdag 12 februari 2014

Mycket nu...

5 dagar efter att vi gjort EEG i sömnen som visade helt normala resultat fick Clara ett anfall kl 3 på natten. Ett ganska stort anfall. "Nödmedicinen" som vi ska ge henne innan vi åker iväg till akuten, som ska bromsa anfallet, hjälpte inte ett dugg...
Vi är rätt oroade över det faktum att hon fick anfall i sömnen. Det har aldrig hänt tidigare. Som tur var hade min man somnat i soffan och bara en liten stund innan flyttat sig till sängen och sov alltså inte ordentligt ännu. Hon ger ju knappt några ljud ifrån sig, så vem vet vad som hänt om vi båda sov djupt?

Tyvärr måste vi åka till närmsta akutmottagning, och där finns inga specialistläkare, utan bara allmän barnläkare. Vid kontakt med Messina och specialisten fick vi till svar att vi inte behövde komma dit för ytterligare undersökningar (på lokala sjukhuset håller dom bara kvar henne för observation), men att vi skulle höja medicindosen. Det innebär att vi höjt dosen från totalt 320 till totalt 400 ml per dag på mindre än två veckor...

Det känns inte helt tryggt längre att man inte gör några ytterligare undersökningar utan bara höjer dosen så fort något händer, särskilt som vi nu är uppe i maxdosen för hennes vikt, så vi har bestämt oss för att kontakta ett specialiserat center i norra Italien och ta med henne dit för fler undersökningar.

Bloggen kommer naturligtvis mycket i kläm i sådana här situationer, jag känner att jag varken orkar eller hinner med att sitta och skriva blogginlägg och fixa med foton och så, så bloggen kommer att få vila ett tag nu.
Vill ni ändå följa med på den här resan så kan ni göra det på tjejernas facebooksida, där jag kommer att uppdatera mera. Det är så mycket enklare och snabbare att bara skriva en rad då och då där känns det som.

Ni hittar sidan här: http://www.facebook.com/SkorpanLoppan

6 kommentarer:

 1. Fy så läskigt! Och så tråkigt att dom inte undersöker utan bara ökar medicindosen ... hoppas att ni får bättre hjälp hos specialisterna!!
  Stor KRAM <3

  SvaraRadera
 2. Ja, usch vilken oro. Hoppas Clara mår bra nu! Jag förstår att ni söker er vidare när ni upplever att ni inte får den hjälp ni behöver. Säg till om jag kan göra något eller stödja på något vis om ni kommer vara i närheten av oss framöver.
  PS: Jag kan inte hitta tjejernas deras FB sida, varken via din länk eller genom att söka på FB, om du har tid kanske du kan skicka mig länken direkt på FB.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Fullt förståerligt, saknade dig i bloggvärlden men förstår helt klart varför nu då jag kikar in här, barnens hälsa framför allt <3 Otäckt med anfallet i sömnen och att medicinen bara höjs så där... Hoppas ni får ordning på det hela! Skickar krya på kramar och styrkekramar!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med allt! Synda att jag är den enda i världen som inte har fb. Men jag håller utkik här:)

  Kram kram!

  SvaraRadera
 5. Usch, vad obehagligt med ett anfall i sömnen! Jag hoppas att hon mår bättre, utan fler anfall och att ni lyckas få bättre hjälp.
  Kram!

  SvaraRadera