lördag 27 september 2014

Det börjar märkas nu...


Sen barnen började på dagis för två veckor sedan märker vi mer och mer att det är skillnad mellan Clara och andra barn.
En stor skillnad som blir mer och mer tydlig är att det inte är särskilt viktigt för henne vem hon är med. Eller ens att det finns någon vuxen i närheten...
När jag lämnar henne på dagis går hon bara in i klassrummet och börjar leka med det första hon hittar och glömmer bort allt annat runt omkring (inklusive dom andra barnen).
När jag hämtar henne reagerar hon inte på att jag varit borta, hon blir inte glad och kommer springandes som Matilde och dom flesta andra barn gör.
Det spelar henne helt enkelt ingen roll om vi är där eller inte. Hon går liksom lite in i sin egna lilla värld och leker ensam, utan att bry sig särskilt mycket om dom andra barnen.

Hon bryr sig heller inte mycket om dom gemensamma aktiviteterna som dom gör på dagis. När dom andra barnen sitter i ring och sjunger så sitter hon kvar i två minuter sen börjar hon gå omkring och pyssla med annat.

Samtidigt är hon väldigt tillgiven, gosig och kelig med oss, vilket jag inte ser att hon är med personer hon inte känner, även om hon är väldigt social även med nya människor.

Känns lite tufft att inse att det inte verkar spela någon roll om man är närvarande eller inte, men det viktigaste är ju att hon verkar trivas på dagis.


6 kommentarer:

 1. Men kära du vilket känslosamt inlägg, sitter med tårar i ögonen.
  Den värsta känslan man kan ha är när man tror att sina barn inte älskar en eller uppskattar en . Jag får ju uppleva liknande ( absolut inte samma ) när barnen bara vill vara hos sin pappa. Det gör så ont i hjärtat.
  MEN tvivla aldrig på att hon bryr sig om dig och att hon inte känner något för dig.
  Du är hennes mamma och det sitter djupt rotat i barn.
  Stor varm kram

  SvaraRadera
 2. Det är väldigt viktigt att hon trivs med sin tillvaro. Barn är olika men alla barn måste få må bra utifrån sina förutsättningar. Men visst är en mamma en viktig person även om du inte ser samma tecken som hon Matilde.

  SvaraRadera
 3. Förstår att det känns lite jobbigt, men hon verkar ju trivas och hon är inte en grönsak som den där läkaren så hon skulle vara. Hon är en fantastisk liten person som gjort enorma framsteg.

  SvaraRadera
 4. Förstår att det är jobbigt att hon inte är som "alla andra". Hon är trygg och hon har det bra, det är det viktigaste!

  SvaraRadera
 5. Förstår att detta känns i mamma ♡ ...
  Men du ska se det kan komma en lite förändring som gör skillnad & hon är ju trygg & verkar trivas,lilla prinsessan/Puss & Kram

  SvaraRadera
 6. Förstår det dubbla i det hela, men försök glädjas åt att hon trivs och att det fungerar <3 Sänder ett gäng kramar från ett blåsigt norrrland och hoppas att ni har det betydligt varmare och mer vindstilla...

  SvaraRadera