Vi har ganska mycket basilika så jag tänkte att jag skulle spara lite till vintern.
Jag sköljer av den och mixar den med lite olivolja och häller sen ner "smeten" i isformar och ställer in i frysen. Sen är det bara att ta fram till höstens och vinterns grytor och soppor.
Så praktiskt. För mycket basilika lider jag tyvärr inte av trots ett antal krukor i fönstren . Det går alltid åt.
SvaraRaderaSmart. Basilika är så gott.
SvaraRaderaKram
Vilket bra tips, Tack! Älskar basilika. Förut köpte jag alltid en kruka och hade den i kylen, gjorde slut på den och köpte en ny men nuförtiden har jag en kruka i köksfönstret (planterad alltså) som jag plockar ifrån.
SvaraRaderaFiffigt!
SvaraRaderaTack för tipset! Finns det något som doftar mer sommar!?
SvaraRaderaVilket bra råd, tack för det!
SvaraRaderaKram