söndag 7 september 2014

Konservera basilika

Vi har ganska mycket basilika så jag tänkte att jag skulle spara lite till vintern.
Jag sköljer av den och mixar den med lite olivolja och häller sen ner "smeten" i isformar och ställer in i frysen. Sen är det bara att ta fram  till höstens och vinterns grytor och soppor.

6 kommentarer:

  1. Så praktiskt. För mycket basilika lider jag tyvärr inte av trots ett antal krukor i fönstren . Det går alltid åt.

    SvaraRadera
  2. Smart. Basilika är så gott.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilket bra tips, Tack! Älskar basilika. Förut köpte jag alltid en kruka och hade den i kylen, gjorde slut på den och köpte en ny men nuförtiden har jag en kruka i köksfönstret (planterad alltså) som jag plockar ifrån.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset! Finns det något som doftar mer sommar!?

    SvaraRadera
  5. Vilket bra råd, tack för det!
    Kram

    SvaraRadera