söndag 5 oktober 2014

TillsammansSedan barnen började på dagis för 3 veckor sedan har det hänt en hel del med flickorna. Dom har börjat söka varandra, dom pussas (även om det ofta slutar med att någon blir biten) och dom interagerar med varandra på ett helt annat sätt.
När vi var ute på terassen lekte dom till och med tillsammans en liten stund!

Matilde får inte arga utbrott lika ofta och hon är mycket mer kramig och kelig. Hon som för 6 månader sedan vägrade vara i famnen...
Clara "pratar" en hel massa när hon leker själv på sitt eget lilla språk, och hon frågar allt oftare efter att man säger vad saker och ting heter genom att peka på dom.

I fredags eftermiddag började det regna här, och fram till igår eftermiddag hade vi jordens oväder med ösregn, blixt och dunder. På många ställen har det svämmat över och i Catania och några andra städer här i närheten har brandkåren fått rycka ut och rädda bilister som fastnat i vattenmassorna.
Det var uppehåll igår eftermiddag så då passade vi på att gå ut en stund. Just nu är det uppehåll också, och himlen är lite mindre mörkgrå, så det kanske blir en hyfsad dag ändå vädermässigt.

Dagens utflykt får bestå i att åka till mataffären, jag tror inte det blir mer spännande än så idag ;)


3 kommentarer:

 1. Så roligt att se utvecklingen hos flickorna! Hoppas ni slipper mer regn och får en fin dag! KRAM

  SvaraRadera
 2. Kul att det händer en massa i deras utveckling! Sen kommer de säkert att leka mer och mer med varandra ju äldre de blir.
  Hoppas vädret blir så bra att ni i alla fall kan komma ut idag och inte fastnar i en jättepöl.

  SvaraRadera
 3. Vad kul att det hänt en hel del med utvecklingen. Man blir ju så glad när de gör sina framsteg och lär sig nya saker. Har också upplevt att förskola har den effekten på mina barn.

  SvaraRadera