Antipasti (förrätter)
- Carciofi alla brace (Kronärtskockor på glödbädd)
Primi piatti (ris, pasta, grönsaker)
- Risotto all´agro (citronrisotto)
- Pasta con pesto di pistacchio e gamberetti (Pasta med pistagepesto och räkor)
- Frittata con fiori di zucchina (Äggröra med zucchiniblommor)
- Spaghetti con zucchini e menta (Spaghetti med zucchini och mynta)
- Pasta alla Norma
- Pasta con pesto di fave (Pasta med pesto på bondbönor)
Secondi - Huvudrätter (kött, kyckling, fisk)
- Pollo alla messinese (Höns med tonfisk- och kaprissås)
- Zuppa di pesce con mandorle (Fisksoppa med mandel)
- Involtini di pistacchio (Pistagerullader)
- Polpette nella foglia di limone (köttfärsrullar i citronblad)
- Pollo a limone (Citronkyckling)
Contorni (tillbehör till huvudrätter)
- Melanzane fritte (stekt aubergine)
- Polpette di melanzane (auberginebiffar)
Dolci (Sötsaker och efterrätter)
- Semifreddo a mandorla (mandelglass)
- Rostade kastanjer
Konservering
- Melanzane sott´olio (Inlagd aubergine / äggplanta)
- Donna Pinas tomatsås
övrigt om siciliansk mat
Hej Helena! Jag har mailat till dig.. ang ett recept jag söker!
SvaraRaderaHar precis kommit hem från Siracusa, jag vill verkligen åka tillbaka..men nu väntar jobb o slit här i Sverige!
Hälsningar Anna Karin
Mmm... säger jag bara :-)
SvaraRaderaHaha, du är för go! Tackar tackar! :)
SvaraRaderaSå mycket gott. Nu blev jag ju hungrig bara för det :) kram.
SvaraRadera