
Det är inte så svårt att göra eget vin som man kan tro... Först trampar man druvorna (se inlägget
Hemkört del 1) och låter det stå i 2 dagar.

Sedan flyttar man över druvorna i en sån här mackapär och sätter igång att dra handtaget fram och tillbaka så att druvorna pressas.

... och ut kommer must. Musten hälls över i plastdunkar och får sen stå och jäsa till den 1 november. Sen är det bara att börja njuta (eller.. ja... smaken är ju som baken...)
Mmmm, gott!
SvaraRaderaDet låter väldigt spännande och borde bli gott!
SvaraRaderaJa, grundprinciperna àr nog enkla, men sedan àr det ju en hel vetenskap om nàr man ska ta druvorna fràn vinrankan, temperaturen och allt annat som gòr att det blir ett bra vin och inte ett tetrapacksvin ;)
SvaraRaderaHelly: Jag skulle tro att svärfars vin inte ens duger till tetrapak... ;o)
SvaraRadera*skratt* men det antar jag att du hàller fòr dig sjàlv ;)
SvaraRaderaMin pappa gjorde vin av hjortron, det var ganska ok...:=/
SvaraRaderaHelly: Ja, jag dricker ju inte vin över huvudtaget så jag har hittills klarat mig ifrån att behöva smaka på det :o)
SvaraRaderaJag minns det där med "husets" vin när jag bodde i Frankrike - huh!
SvaraRaderaMen lite coolt ändå att folk fortfarande orkar göra det. Och bilderna är vackra som vanligt!
Kram
Lustigt att de efter allt jobb låter vinet jäsa i plastdunkar. Men svärfar är kanske ingen finsmakare?
SvaraRaderaKram ☺
Segsliten: Nej, det skulle jag nog inte vilja påstå att han är... ;o)
SvaraRaderaMen han lägger ner mycket "kärlek" på sitt vin i alla fall :) Vilken syn att se honom stå där och trampa med gummistövlarna!!
SvaraRaderaKram
Jag trodde att man måste ha musten i ett kärl där man satte ner ett jäsrör, som sen står där och säger plupp, plupp.
SvaraRaderaDitt recept lät ju så enkelt att till och med jag skulle kunna göra vin (om jag nu skulle få så mycket druvor någon gång).
/Ingrid
Lätt som en plätt...ska bara vänta tills jag har ny lägenhet att slaska omkring i..hehe;)
SvaraRaderaKram
Inget sotat ekfat där inte! Jag tror att jag också skulle passa på det där vinet. Blir lite för mycket med både gummistövlar och plastdunk. ;)
SvaraRaderaHej !!!!!
SvaraRaderaJa,bilderna är ju väldigt vackra att titta på.......det låter lätt som en plätt.......
tjaaaaa....jag tror glädjen att skapa kanske överstiger smaken....för plast......men ibland är det ju just skapa man behöver.......
Jag lyckas,tro det eller ej, att skrapa hem ganska så hyggliga löner......har hittills bara köpt 2 grejer....och 2 presenter till vänner.....jag tänker som så...att jag väntar och ser om vi lyckas sälja det först......och hittills har det varit så...puh....tur är väl det....!!
Önskar dig en trevlig kväll !!
Kram,
Monica
Nej det verkar ju inte alls så svårt...
SvaraRaderaVad fint med svartvita bilder! Roligt att få se hur det går till. Vad säger svärfar om att vara med på bloggen:)
Hm, tänker på mina föräldrars dunkar med maskrosvin.. slapp man trampa iaf.. men den där jäststanken, huh.
SvaraRaderaMan ska nog akta sej för att hälsa på er i november det gäller ju även alla andra platser där vinet sägs vara färdigt efter ca. 2 månader. Annars kan jag tala om att det går att dricka i maj-juni året efter även om man inte blundar och njuter av varje klunk. men hade jag sett dom här bilderna innan hade omdömmet blivit att det var vädervärdigt.
SvaraRaderaSå var det den är lilla detaljen att få tag i själva grundmaterialet - druvorna... Annars verkar det ju piece of cake. :)
SvaraRadera