För 4 personer behöver man:
10 g torkad karljohanssvamp
25 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
250 g champinjoner
60 ml färskpressad citronsaft
35 g riven parmesanost
80 g rucola
olivolja
4 portioner pasta
Salt
Vitpeppar
1. Blötlägg den torkade svampen i 80 ml kokande vatten.
2. Koka pastan.
3. Fräs champinjoner och vitlök i olivolja och smör.
4. Krama ur den torkade svampen och skär den i mindre bitar och blanda med champinjonerna och vitlöken i stekpannan. Häll över kokvattnet och låt sjuda upp.
5. Blanda pastan med svampröran, citronsaften och parmesanosten. Smaka av med salt och vitpeppar och blanda till sist ner rucolan.
Receptet är snålt tilltaget för 4 personer. Visserligen äter Peppe en del, men det var bara vi två vid middagen och det blev ingenting över... Ska man äta på italienskt vis, det vill säga man serverar en kött- eller fiskrätt efter pastan, så blir det nog lagom till 4, men inte om man serverar det som ensam rätt.
Väldigt gott var det i vilket fall som helst :o)
ojojojoj vad sugen jag blev nu då...men men
SvaraRaderafredagskram från mig
Vilket läckert recept.
SvaraRaderavi hittar färska svampar omkring oss här i Sverige nu.
Det passar bra ,
Tack!
Såg detta redan vi fyra, men var så hungrig så jag kunde inte kommentera. Var tvungen att klicka bort. Gör det nu ist. för jag ätit: Ser JÄTTEGOTT ut!
SvaraRaderaMums, det receptet drar jag en kopia på.
SvaraRaderaKram ☺
Jag brukar laga en liknande pasta. PERFEKT snabbmat!
SvaraRaderaDet låter jättegott! Kanske hittar vi någon svamp i helgen så då kan vi testa...är det gott brukar det ju inte bli något över ;)
SvaraRaderaHa en trevlig helg!
Kram Ninni
Oj, vad mumsigt det lät. Nu bara måste jag ju bege mig ut i svampskogen! Ha en fortsatt trevlig fredag!
SvaraRaderaMin tillfälliga sambo/kompis älskar allt med ruccula och jag gillar svamp så det blir perfekt..Har till och med lite torkad karl johan hemma nu..
SvaraRaderaEn middag helt i min smak! Tilltalande ser det också ut vilket gör halva aptiten.
SvaraRaderaRedan mätt men nu blev jag sugen igen :)
SvaraRaderaVad gott, det vill jag testa! :) Är pasta sällan en huvudrätt menar du eller kan det vara det också?
SvaraRaderaEmmama: En riktig italiensk middag består av antipasti (små förrätter), il primo (en pastarätt) och il secondo (fisk eller kött). På söndagarna när vi äter hos svärmor är det alltid först pasta och sen kött eller kyckling med sallad till.
SvaraRadera