tisdag 6 oktober 2009

Antalet saknade nere i 9

Räddningschefen Bertolaso har idag meddelat att antalet saknade är nere i 9 personer. Anledningen är att listorna nu har gåtts igenom noggrant och att man har fått tag på personer som inte befann sig i det katastrofdrabbade området i Messinaprovinsen i torsdags kväll.

Arbetet med att röja och söka efter de som saknas blir allt svårare, då leran snabbt blivit hård i det fina vädret. Man gräver fortfarande för hand, det är viktigt att försöka hitta så många som möjligt av de som finns under massorna så att deras familjer kan få begrava sina anhöriga.
Risken för att ytterligare hus rasar är ganska stor, då de är mycket illa åtgångna , så det är med stor försiktighet som röjningsarbetet går framåt.

På nyheterna säger de fortfarande att motorvägen är avstängd trots att den är öppen. Troligen för att undvika att trafiken blir intensiv på grund av nyfikna som vill åka förbi och se med egna ögon (högst personlig tanke...).

Idag vet vi att lerfloden som sköljde in över bland andra byarna Zancletta och Giampilieri hade en hastighet av 200 km i timmen!

På lördag kommer de första begravningarna att hållas.

5 kommentarer:

 1. I Taormina var det begraving redan fòrra lòrdagen... De sa att det var en av de fòrolyckade som begravdes, men de jag pratade med kan ju haft fel...

  Imorses var det mer trafik pà motorvàgen àn igàr. Stràckan Catania - Messina gàr ganska smidigt, men det àr lite mer tidsfòrdròjande att ta sig fram pà Messina-Taormina stràckan, eftersom berget ligger pà den sidan och allt som rasat har dàrfòr drabbat den stràckan mer...

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om det kan ha varit det, i förrgår (tror jag det var) pratade de om att de anhöriga var arga för att kropparna fortfarande hölls på sjukhuset. Idag sa de att obduktionerna av alla de 24 som man har hittat var klara och att man nu kan hålla begravningarna på lördag.

  Inte så lätt att veta...

  SvaraRadera
 3. Tragiskt. Man skänker en tanke.

  SvaraRadera
 4. Det har varit för mycket katastrofer de senaste åren; det är nästan så att jag inte orkar se nyheterna längre.
  Skönt att höra att du har det bra.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 5. Hemskt med naturkatastrofer, man känner sig så liten och hjälplös ...

  SvaraRadera