söndag 11 oktober 2009

Höstmarknad i Zafferana Etnea

Idag har vi varit på Ottobrata Zafferanese 2009, oktoberfest i Zafferana Etnea, som ligger på Etnas sluttning tillsammans med Peppes syrra och hennes man. Det var hur stort och välorganiserat som helst, något som jag verkligen inte alls hade väntat mig, särskilt som svägerskan redan tidigare sagt: ha inte för stora förväntningar, "non é un gran´che" (det är inget speciellt).
När man närmar sig Zafferana finns det flera organiserade parkeringsplatser på fälten som kostar 4 euro, i priset ingår biljett till bussen som kör fram och tillbaka var femte minut. Från parkeringarna är det nämligen en helt otroligt lång uppförsbacke som nog inte många skulle klara av annars.

Mattorget med enormt "öltält" i mitten. I ena änden spelade ett lokalt band och i den andra hade man frågesport... Snacka om hög ljudvolym!

En av alla kockar. De flesta stånden serverade ungefär samma sak, "panini" (bröd) med salsiccia, grillat kött, svamp, zucchini eller vad man nu vill ha, bara att välja och vraka.

Det fanns gott om biodlare som sålde honung i alla möjliga smaker och utförande, vad sägs till exempel om honung med jordgubbs- eller pistagesmak?

Svägerskan köper lite godsaker...

Kyrkan i Zafferana Etnea


8 kommentarer:

 1. Oj va mycke att välja på:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, det verkar som att det blir mer ordning pà markanderna jàmfòrt med fòrsta gàngen jag var pà Sicilien. Kanske det kommit en "lag" pà att det ska vara dessa vita tàlt, fòr de syns òverallt. Ihopsnickrade hemmatàlt syns inte mer pà denna delen av òn ialf.

  Mysig marknad!

  SvaraRadera
 3. Mmm vilka läckra bilder. Blir minsann sugen på en panini med något varmt och gott på. Det börjar visst bli lunchdags här tror jag...

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt. Var dàr fòr ett par àr sedan och det var bra dà med, men nu ser det ut att vara ànnu stòrre...

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Tack för ännu ett trevligt reportage från Sicilien.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 6. Så trevligt det ser ut! Marknader är roliga att besöka tycker jag. Härliga bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 7. Jösses vad gott allt såg ut och vad hungrig jag blev nu! :)
  Ser ruskigt välorganiserat ut för att vara i Italien.

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig resa upp i bergen du fått vara med om!
  Härliga foton på torgstånden,men honung som smakar jordgubbar..näää!
  Tack för turen/ Vivan!

  SvaraRadera