Idag startade man med olivskörden. Eftersom de flesta jobbar 6 dagar i veckan blir det söndagarna som får gå åt till den privata olivskörden. Arbetet med skörden kommer att pågå ett par månader framöver.
Läs mer om vår
olivolja här.
Fler som tolkar temat fruktigt hittar du inne på
Fototriss
Sköna varma bilder! Gillar den första bilden jättemycket. Ha en skön söndag! :)
SvaraRaderaTänkte väl att du skulle delta Pysen. Blir väl nästan självmål om du valde citroner... intressant med oliverna. Fina foton, gillar nog andra fotot mest i din triss. Italien och Grekland förknippar jag med oliver. Förvånande att det är Tunisien som odlar mest, men det är tack vare romarnas gamla olivlundar som allt sedan dess gett värdefulla inkomster åt landet. (Så sa i alla fall guiden.) Ni är ju ganska nära Afrika. ;-)
SvaraRaderaOhh vad jag älskar olivlundar! Härligt att få plocka egna oliver.Det mesta jag sett är i Grkland, på Kreta. Såå underbart!
SvaraRaderaSåå fina bilder!
Tänk att ha det som du... Skörda oliver i november medan vi har det mörkt och grått. FINA bilder!
SvaraRaderaÅh, jag saknar olivträden i Portugal. Älskar Olivträd!
SvaraRaderaEn härligt exotisk triss. Jag gillar den första bilden. Har själv ett olivträd som faktiskt har burit frukt. Det var visserligen bara några stycken men i alla fall.
SvaraRaderaHärliga bilder. Oliver och olivolja är fina grejor det.
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaTack för tävlingstipset :)
Fina foton i fototrissen!
/F
Fantastiskt med egen olivolja!
SvaraRaderasom vanligt härliga bilder hos dig. Naturliga, enkla men ändå så talande!
SvaraRaderaLycka till med skörden!
Ettan är bra med miljön runt, men ändå fokus på Oliverna.
SvaraRaderaVar i Toscana i våras, då¨hade de inte börjat blomma ännu.
Däremot har även jag några bilder på beskärning.
Inte helt ofarlig hantering, m,ed rangliga stegar.
Ettan är bra, miljön men ändå fokus på Oliverna.
SvaraRaderaVar i Toskana i våras. då hade de inte börjat blomma ännu.
Även jag fick några bilder på beskärning.
En inte helt riskfri sysselsätning med rangliga stegar.
Och jag som i söndags plockade undan mitt lilla olivträd som är ca 15 cm i diameter. =) Nu skall det övervintra i källaren är det tänkt.
SvaraRaderaHa en bra dag!
Vero
Vilken härlig blogg du har och jättefina bilder. Har själv en mat och odlingsblogg men är tyvärr inte lika duktig på att ta kort :-) Älskar allt som har med Italien att göra, maten, grönsakerna, naturen, blir grymt avundsjuk när jag ser hur du har det med olivlund mm. Kommer att kika in fler gånger!!
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaBilden på oliverna i trädet är bäst tycker jag.
Hoppas allt är bra med dig.
Kram Wojtan
Härliga bilder återigen! BErätta gärna lite om olivoljerna!
SvaraRadera