söndag 1 november 2009

Fototriss - Fruktigt



Idag startade man med olivskörden. Eftersom de flesta jobbar 6 dagar i veckan blir det söndagarna som får gå åt till den privata olivskörden. Arbetet med skörden kommer att pågå ett par månader framöver.

Läs mer om vår olivolja här.

Fler som tolkar temat fruktigt hittar du inne på Fototriss

16 kommentarer:

  1. Sköna varma bilder! Gillar den första bilden jättemycket. Ha en skön söndag! :)

    SvaraRadera
  2. Tänkte väl att du skulle delta Pysen. Blir väl nästan självmål om du valde citroner... intressant med oliverna. Fina foton, gillar nog andra fotot mest i din triss. Italien och Grekland förknippar jag med oliver. Förvånande att det är Tunisien som odlar mest, men det är tack vare romarnas gamla olivlundar som allt sedan dess gett värdefulla inkomster åt landet. (Så sa i alla fall guiden.) Ni är ju ganska nära Afrika. ;-)

    SvaraRadera
  3. Ohh vad jag älskar olivlundar! Härligt att få plocka egna oliver.Det mesta jag sett är i Grkland, på Kreta. Såå underbart!
    Såå fina bilder!

    SvaraRadera
  4. Tänk att ha det som du... Skörda oliver i november medan vi har det mörkt och grått. FINA bilder!

    SvaraRadera
  5. Åh, jag saknar olivträden i Portugal. Älskar Olivträd!

    SvaraRadera
  6. En härligt exotisk triss. Jag gillar den första bilden. Har själv ett olivträd som faktiskt har burit frukt. Det var visserligen bara några stycken men i alla fall.

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder. Oliver och olivolja är fina grejor det.

    SvaraRadera
  8. Hejsan!

    Tack för tävlingstipset :)
    Fina foton i fototrissen!

    /F

    SvaraRadera
  9. Fantastiskt med egen olivolja!

    SvaraRadera
  10. som vanligt härliga bilder hos dig. Naturliga, enkla men ändå så talande!

    Lycka till med skörden!

    SvaraRadera
  11. Ettan är bra med miljön runt, men ändå fokus på Oliverna.
    Var i Toscana i våras, då¨hade de inte börjat blomma ännu.
    Däremot har även jag några bilder på beskärning.
    Inte helt ofarlig hantering, m,ed rangliga stegar.

    SvaraRadera
  12. Ettan är bra, miljön men ändå fokus på Oliverna.
    Var i Toskana i våras. då hade de inte börjat blomma ännu.
    Även jag fick några bilder på beskärning.
    En inte helt riskfri sysselsätning med rangliga stegar.

    SvaraRadera
  13. Och jag som i söndags plockade undan mitt lilla olivträd som är ca 15 cm i diameter. =) Nu skall det övervintra i källaren är det tänkt.

    Ha en bra dag!

    Vero

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig blogg du har och jättefina bilder. Har själv en mat och odlingsblogg men är tyvärr inte lika duktig på att ta kort :-) Älskar allt som har med Italien att göra, maten, grönsakerna, naturen, blir grymt avundsjuk när jag ser hur du har det med olivlund mm. Kommer att kika in fler gånger!!

    SvaraRadera
  15. Hej

    Bilden på oliverna i trädet är bäst tycker jag.
    Hoppas allt är bra med dig.

    Kram Wojtan

    SvaraRadera
  16. Härliga bilder återigen! BErätta gärna lite om olivoljerna!

    SvaraRadera