fredag 27 november 2009

Jag blev lite sur faktiskt...

Nu var det länge sen jag uppdaterade igen... jag förstår inte vart dagarna tar vägen riktigt... Det var nyss söndag och nu är det redan helg (nästan) igen! Nån mer som har det problemet? ;o)

I lördags var det kalas för tvillingarna och jag var där och fotograferade så klart, men det är nästan så att jag ångrar att jag gjorde det för under veckan som gått har jag och mamman nästan blivit ovänner för att hon envisas med att hon ska betala för "arbetet"... Igår var jag hemma hos dom en sväng tillsammans med en annan väninna och hennes drygt ettåriga son, och när den andra väninnan åkt hem börjades det igen. Tvillingmamman kom med en 50 eurosedel och jag ville inte ha den... Hon försökte stoppa ner den i kameraväskan till slut men jag lyckades avstyra det... När jag kom hem hittade jag dock den förbenade sedeln i jackfickan!! GRrrrr!!

Tårta med Pippi Långstrump ska det så klart vara (de fick varsin)

Häromdagen var vi i Santa Venerina och hälsade på ett par som tillverkar smycken i i lavasten. De hade massor av fina saker och det tog 2 timmar att fotografera alla smycken till webbutiken! En del av dom har jag redan lagt ut. Dom hade även handgjorda ljus av bivax som jag inte kunde motstå ;o)

Idag blir det fullt ös också. Nu på morgonen ska jag iväg och träffa honungskillen och i eftermiddag kommer tvåltjejen med en leverans. Där emellan har jag massor att fixa med på datorn och jag ska helst hinna städa lite då vi får fint besök till middagen i morgon. Adventspyntet ska helst upp också så att vi får det lite mysigt imorgon kväll.11 kommentarer:

 1. Svårt när folk envisas! Irriterande...
  ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Asch, bara att tacka å ta emot jue;)

  SvaraRadera
 3. Men du vännen, jag förstår att du inte hinner med nånting, du har ju fullt upp ju.

  Sänder dig en kram och du, handla nåt fint för den där sedeln... ;)

  SvaraRadera
 4. Hej !!!!!
  Bråda dagar.......du har mycket att stå i.........men det låter roligt också det du gör.......
  trist när folk envisas med att betala när man inte vill det.......men , men.......du får väl bjuda henne på lunch med sedeln.....!!!
  Hoppas du grejar allt till helgen........
  Visst är lingon-korgen fin....?!
  Kraaam,
  Monica

  SvaraRadera
 5. De är duktiga på att dekorera tårtor, den där ser jätteläcker ut.

  Visst kan det vara jobbigt när vänner inte kan inse att man gör saker och ting för att man tycker att det är roligt och inte för att få betalt, men när hon nu envisas, så är det ju bara att tacka och ta emot.

  Kul att ni har fullt snurr i butiken!

  Ha en riktigt fin första advent!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 6. Jag fòrstàr dig. Antar att om du gjort det fòr att fà betalt hade du fòrtjànat mer pengar. Nu bev det ju som pankaka av alltihop...

  Hon menade sàkert vàl, men men...

  SvaraRadera
 7. Köp en fin liten grej för pengarna, hon behövde nog att ge dem till dig.Jag har ofta varit i samma situation så jag har svaret klart när de trugar;Detta var bara menat som en gåva som jag så gärna ger dig, men känner du så för att glädja mig , så tycker jag mycket om kaffe ,ost,vackra band, choklad, bli bjuden på lunsj, gammaldags julkort ex ex,bara något lite som passar till situationen.Då känner de sig nöjda. Det finns en massa människor som verkligen hatar att känna tacksamhet, de känner det som en skuld att betala.
  kram

  SvaraRadera
 8. Det där är svårt, men jag kan samtidigt förstå henne, för du är ju en professionell fotograf. Kan ni inte göra en överenskommelse om någon sorts bytes handel i för väg nästa gång? Typ du fotar så gör hon något som hon är bra på, bakar, syr gardiner eller vad som helst. Hoppas ni kan lösa det utan att bli ovänner!

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Håller med de övriga här. Ta hand om slanten och gör något rart till dig av den och Gläd dig. Hon ville det.Det hade känts fel för henne annars.....

  SvaraRadera
 10. Jag förstår både dig och henne faktiskt :)

  När man gör något man tycker om så vill/ förväntar man sig inte något för det. Fast som "mottagare" kan det kännas väldigt skönt att få visa hur mycket man uppskattar vad någon annan gör för en oxå.

  Vilken smarrig tårta ni fick!

  SvaraRadera
 11. Svårt det där med pengarna ... Blir liksom jobbigt när du vill fotografera i fortsättningen.

  Kram!

  SvaraRadera