onsdag 30 december 2009

00-talet

2000 Det nya årtusendet firades in med tusentals andra på Götaplatsen i Göteborg. Arbetade som kund- och lageransvarig på ett företag i Sisjön. I december åkte jag för första gången utomlands på "riktigt". Ända till Thailand för att fira jul och nyår med mamma och pappa som övervintrade där.

2001 Resan till Thailand gav mersmak. Satte igång att skicka ansökningar till olika resebolag nästan direkt när jag kom hem och kom in på 2 utbildningar. Valde Fritidsresor och i mars bar det iväg på "trainee" till Egypten. Blev godkänd och spenderade sommarsäsongen i Grekland, först på Rhodos och sedan på Kos. Vintersäsongen gjorde jag på Teneriffa.

2002 Säsongen på Teneriffa var ganska tuff, vi hade en dålig chef och ständig personalbrist och grymma transferdagar med första avresa till flygplatsen 03.00 på morgonen och sista ankomsten vid midnatt. Jag blev återigen placerad på Kos inför sommaren, men bara några dagar innan avresa fick jag besked om att jag skulle åka till Sicilien först och hjälpa till med uppstarten. Någon vidare resa till Kos blev det aldrig... Gillade utflykterna på Sicilien mycket, särskilt den till Stromboli. Till vintern blev det Bamseklubben på Gran Canaria. Det var inte riktigt min grej. Sade upp mig i december.

2003 Det nya året inleddes således hemma i Sverige. Jag hade tur och fick lägenhet i huset bredvid mitt gamla, likadan lägenhet fast spegelvänd. Det var inte lätt att hitta jobb och efter ett par månader började jag snegla på andra lösningar. Valet föll på att studera italienska i Taormina. Den 1:a juli åkte jag alltså tillbaka till Sicilien för 6 månaders studier. Skaffade moppe och boende. Trivdes väldigt bra och förlängde studierna med ytterligare 6 månader. I slutet av året började jag umgås med Peppe, mest för att han hade playstation...

2004 Framåt våren flyttade jag in hos Peppe här på citronodlingen. Italienskastudierna avslutades i juni, sen hade jag en lång skön sommar då jag bara njöt. Första julen med Peppes familj var en stor besvikelse och jag var ganska deppig.

2005 Eftersom jag hade varit ganska uttråkad under senare delen av 2004 bestämde jag mig för att plugga lite igen, den här gången tyska i Frankfurt. Trivdes inte alls, varken med boende, klasskamrater, lärare eller staden i sig, så det blev ganska kortvarigt. Vi pratade en del om barn och i slutet av året bestämde vi oss för att börja försöka. Jag blev gravid på första försöket.

2006 Första halvan av året var det mycket kontroller och blodprover hit och dit. Här gör man ultraljud varje månad och diverse tester i samband med det. När det var dags för tritest framåt vårkanten började vi bli oroliga. Det såg inte helt perfekt ut enligt laboratoriet. I slutet av maj vid ett utökat ultraljud upptäcktes det att barnet varit dött i cirka 1 vecka. Det var i sjätte månaden. Resten av året var ganska tungt. I november åkte vi till mamma och pappa i Thailand och stannade där 1 månad.

2007 Året som försvann tror jag... Jag minns inte mycket av det, och inte ett enda blogginlägg finns det... Vi hade inte internet hemma ännu då, jag tror vi fick det i december det här året.

2008 I januari åkte vi till Thailand igen, den här gången var Peppes syster med man med också. Det var en pärs faktiskt, i alla fall de första två veckorna... De sista dagarna spenderade vi i Bangkok. Pappa råkade ut för en olycka med moppen dagen innan vi flög hem från Bangkok och det var riktigt jobbigt att flyga åt "fel håll" i det läget... Våren och sommaren gick sin gilla gång och i början av hösten blev jag gravid igen.

2009 har inte varit ett bra år. Graviditeten slutade olyckligt när det bara var 6 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum och det är först nu, i slutet av året, som livsgnistan börjat komma tillbaka, som jag börjat dra igång projekt och jobba för att må bättre och trivas med det jag gör med mitt liv.

Det nya året är snart här och det börjar bra med en resa till Thailand. Jag är säker på att det kommer att bli mycket bättre än vad de senaste åren varit med massor av nya kontakter, erfarenheter och äventyr!


7 kommentarer:

 1. Tänk vad mycket som händet på 10 år i varje fall.. Vilken resa du gjort!

  Jag hoppas och önskar att 2010 blir ditt år.
  Gott nytt år!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt decennium. Är ledsen över det tråkiga som hänt. Vi kör in på det nya decenniet med nya förhoppningar och nya drömmar som ska upplyllas! Önskar dig all lycka och framgång! KRAM!

  SvaraRadera
 3. Säger som Ingela, det har hänt mycket i ditt liv de senaste 10 åren, på gott och ont. Tänk vad ett (eller tio) år kan göra. Jag hoppas att du nu har gått på alla "nitar" på en lång tid, men att det fortfarande finns många gobitar att smaka på. All lycka och välgång inför de resternade åren i ditt liv.

  Gott slut & Gott Nytt År! (om vi inte hörs innan)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år Helena! På grekiska lyckoönskar man "oti epithimis" det betyder att du ska få det du önskar dig!!! Kram från en ASKALLT Sverige!

  SvaraRadera
 5. Gott Nytt År!
  Hoppas nästa år blir bättre!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Helena,, Det har varit många tuffa år och vad mycket som hänt.

  Jag hoppas året 2010 ska bli det år man kan behöva för en vändning.

  Skickar dig en cyberkram och Gott Nytt År från Filippinerna.

  Njuter av dina vackra bilder

  SvaraRadera
 7. Gott Nytt 2010, Helena! Tack för allt stöd under året.
  Nyårskram!

  SvaraRadera