måndag 14 december 2009

Lussekattsbaket

Vi bakade lussekatter igår. Det har blivit en tradition faktiskt. Peppe ville som vanligt göra dubbel sats, men försvinner alltid när typ hälften av bullarna är gräddade... Sista plåten glömde jag som vanligt av... Same procedure as last year ni vet...
Jag testade ett (för mig) nytt recept i år som var riktigt, riktigt bra. Synd bara att saffranet som säljs i butiken här knappt smakar något, jag hade i dubbelt, men det smakar bara svagt av saffran i alla fall. Bortser man från det så blev bullarna riktigt, riktigt goda, mjuka och saftiga.
Det perfekta receptet hittade jag hos Smaskens.

Hmm.. då ska vi se... hur var det nu man gjorde?

Ett helt berg blev det...




17 kommentarer:

  1. Så läckert det ser ut. En dag ska jag ta mig i kragen och baka jag med.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott! Vi har faktiskt inte bakat lussebullar i år.. fast det kanske inte är försent än :)

    Tack för din omtanke. Gustav är lite bättre nu men det låter inte så bra när han hostar..

    Sov gott!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ååååååh, så gott. Vi kommer nog inte att baka några i år. Tyvärr. Hinner nog inte ens med pepparkakor. Men tvätta hinner vi banne mig me...

    SvaraRadera
  4. Så mysigt med Peppe i baktagen, han ser verkligen koncentrerad ut!

    Lussekatterna ser gula ut i alla fall och huvudsaken är ju att de är goda även om saffranssmaken är lite svag.

    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  5. Det säljs en massa saffran som inte är saffran.(gurkmeja?)
    Skördarna har i år varit så dåliga och här kostar saffran jättemycket nu.....Det är säkert så det hänger ihop med den svaga smaken!

    SvaraRadera
  6. Vad kul att se peppe baka lussebullar. Snygg gräddning det blev. Finns det kvar några....vi hoppar in i bilen bums. :=)

    SvaraRadera
  7. Så kul att du gillade receptet! Deet är världens bästa ;) - och ändå ska jag ge mig på att mixtra med det, med vetesurdeg...

    SvaraRadera
  8. Åh, vad gott! Är det stor skillnad på pris vad gäller saffran här och i Italien?

    SvaraRadera
  9. Resesnack: Ingen aning faktiskt, har inte köpt saffran i Sverige på 8-9 år säkert...

    SvaraRadera
  10. Jag har inte bakat Lussebullar i år och saknar det inser jag!

    SvaraRadera
  11. Mmm gott! :) Jag har också märkt att saffranet inte är lika bra i Italien (vi gjorde fiskgryta med saffran en gång). De kanske säljer så lite att den hinner bli gammal?

    SvaraRadera
  12. Jag köpte 5 gram saffran för 4 euro på Korfu i somras. Bullarna blev inte lika gula men det doftade verkligen saffran ändå! Det finns väl olika sorter av saffran kanske? Ta in saffran i din butik till nästa år!!!

    SvaraRadera
  13. Smaskens. En rejäl hög. Finns det något kvar fortfarande?

    SvaraRadera
  14. Mmm - gott gott. Själv köpte jag en biologisk saffran iår som var riktigt bra. Blev ovanligt nöjd faktiskt :)

    SvaraRadera
  15. Sköna bilder och ÅH vad gott det är med lussebullar! Jag ska baka en ny omgång till helgen! :) Kram!

    SvaraRadera
  16. Åh vad gott! Jag har inte hunnit baka ännu men julen är ju inte över än.
    Kramis ♥

    SvaraRadera
  17. Kul att Peppe gillar både baket och att äta saffransbullarna. :-) Inga russin i dem? Kan förstå honom, man tröttnar ibland... som med pepparkakebak. Där brukar min lust ta slut innan degen gjort det. ;-)

    SvaraRadera