onsdag 6 januari 2010

Etna Nord

Svägerskan ville åka upp på Etnas norra sida (ovanför Linguaglossa) idag på eftermiddagen och vi hängde med. Det har varit ovanligt varmt en period nu, så det fanns nästan ingen snö alls där uppe på toppen.
Vi var på 1806 möh, där skidanläggningen finns... Eller fanns kanske man ska säga, den förstördes i ett utbrott 2001/2002 (kom vi fram till efter diverse diskussioner, vi kan ha fel på årtalet) men nu är den nya nästan färdig.
Här ser man tydligt lavans framfart från det senaste stora utbrottet.

Vägen dit går på krokiga vägar genom skog. Riktigt mysigt.
Grabbarna frös lite grann...


Ärligt talat så frös jag och Maria också... Det var snorkallt rent ut sagt...

6 kommentarer:

 1. Spännande, hade inte koll på att det finns möjligheter till skidåkning på Etna.
  Känns det inte lurigt och bo så nära en aktiv vulkan?! Finns det risk för att det kan bli så stort utbrott att ni påverkas?

  SvaraRadera
 2. rajson: Nej, det är så pass långt bort att hela vulkanen behöver explodera om det ska vara någon fara här hos oss. Det som händer i bland är att det "regnar" aska och svart sand...

  SvaraRadera
 3. Vad kallt det ser ut! Och naturen ser helt annorlunda ut än man (jag) brukar föreställa mig den italienska naturen... Nästan lite som Sverige...! Jag bodde precis vid foten av en aktiv vulkan när jag bodde på Island, men det var ingenting man tänkte på... man vänjer sig väl...

  SvaraRadera
 4. Asfräckt! Kul med lite annorlunda motiv, man ser ju inte ofta lava på svenska bloggar. Är då glad att jag "hittat" dig. Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 5. Hade inte en aning om att man kunde åka skidor på Sicilien. Känns väldigt konstigt men kul. Häftigt att se lavans framfart, tur att ni bor långt bort. Och tänk att vägen nästan ser ut som en svensk väg... med tallar och tallkottar längst sidorna.

  SvaraRadera
 6. Ja men titta - ni har ju snöflingor... Ja på maskinen alltså. ;-P

  SvaraRadera