lördag 9 januari 2010

Experimenterande verksamhet

Jag har massor av lust att leka med kameran just nu, dels för att jag bestämt mig för att försöka genomföra årets 365-projekt och dels för att jag lärt känna duktiga fotografer på twitter som peppar och kommer med tips och råd.
Ikväll försökte jag mig på att få till ljusspår av trafiken , något som kräver att man ställer in kameran själv, sätter man den på auto blir det något helt annat av bilden. Jag har hittills nästan uteslutande kört på auto när jag fotograferat, visst har jag testat lite hit och dit, men jag har inte direkt koncentrerat mig på det eller ens gett mig fasen på att lära mig det...
Nu ska det bli ändring på det. 2010 ska bli året då jag glömmer bort att auto finns, det har jag lovat carlbom i hans blogg, så jag lär inte komma undan ;o)

Efter att ha fått råd och tips både från carlbom och darksidedesign inne på twitter gav jag mig så ut för att testa.

Strandpromenaden som vanligtvis är full av trafik på lördagskvällarna var ovanligt öde och det kom väl 2-3 bilar var femte minut eller så.. Inte direkt någon bra utgångspunkt. I mina försök att få till något vettigt hamnade jag till slut på 8s, inte särskilt bra...

Efter massor av misslyckade bilder flyttade vi oss till av/påfarten till motorvägen vid byns genomfartsled. Mer trafik men inte lika charmigt som när man kan få med Taormina i bakgrunden. Nu var ju i och för sig inte det viktiga med "utflykten" att få till en charmig bild, utan att öva på tekniken, så det fick bli bra så.
Måste säga att jag är hyfsat nöjd med den sista bilden även om jag inser att den har massor av fel och brister, men det var ju trots allt första gången jag försökte och dessutom första gången jag på allvar ställde in kameran själv.

Tack igen till darksidedesign och carlbom för peppning, tips och råd!!

6 kommentarer:

 1. Wow, den sista ser ju ut som ngt science fiction-liknande, ju!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Jag tycker att du har lyckats jättebra!
  Lamporna på första bilden fick fina stjärnor och bilarnas ljus blev supercoolt!

  Massor av kramar
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Super!!
  Jag måste oxå ge mig ut i mörkret och fota lite =)

  SvaraRadera
 4. Bra inspiration att komma in här till dig. Lusigt, jag har funderat just på detta den senaste tiden - att ta "fartränder" på bilar.
  Ser fram emot nästa projekt!

  SvaraRadera
 5. Lyckade experiment, riktigt snygga bilder. Ett plus vid så små bländaröppningar är stjärneffekten som blir från ljuskällorna, gillas :)

  SvaraRadera
 6. Hej

  Landade här i din blogg via andra bloggar. Vilka otroligt vackra foton du har här.
  Nu ska jag läsa och kolla lite mera här hos dig.

  Hälsningar ifrån Östersund
  strömma

  SvaraRadera