söndag 3 januari 2010

Jag måste lära mig ställa in SJÄLV!

Jag måste verkligen ta tag i det här med att lära mig att ställa in kameran själv och inte köra på auto. Vid många tillfällen funkar auto ganska bra, men med det starka solljuset vi ofta har här på Sicilien blir många bilder allt för ljusa och måste slängas.
Idag har jag börjat så smått att experimentera med att sätta kameran på "p" istället för på "auto". Kolla vilken skillnad det blir:

Kameran inställd på auto.


Kameran inställd på P och minsta möjliga exponering, 1/4000
(för mörkt, men lade upp den för att visa skillnaden)


Jag är inte nöjd med den här heller, men mycket bättre än auto. Det är så svårt att se på skärmen utomhus i dagsljus hur bilderna blir, men till nästa gång kommer jag förhoppningsvis ihåg det jag har lärt mig idag och kan få till en bättre bild.

2 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar, ska prova att ladda upp till något annat webalbum först, så kanske mitt problem löser sig.
  Jag fotar med en Canon PS där det finns mycket möjligheter att ställa in själv om man vill. Jag fotar nästan alltid på P eller T, (i princip aldrig på auto, bara om inget annat verkar fungera). Då blir det mycket mer nyanserade bilder, speciellt när man zoomar in motivet.
  Din andra bild på havet har fin och djup färg. Kanske nästan för mycket färg, beror ju på vad man vill säga med sin bild. (om man har sådana ambitioner ;) )

  SvaraRadera
 2. Charlotta: Hoppas du får ordning på det på nåt vis :o)
  Den andra bilden har jag lagt upp för att visa (och själv se) skillnaden. Har skrivit till det under bilden nu :o)

  SvaraRadera