tisdag 5 januari 2010

Lika men väldigt olika

Tänk om jag kunde lite mer om alla funktioner som finns i bildredigeringsprogrammet photoshop...

Då hade den här bilden från i morse kunnat bli så här snygg istället för att vara lite smått gråtråkig...

Det är carlbom som har lekt med bilden och gjort den så här otroligt snygg. Knappt man kan tro att det är samma foto!!
Är du intresserad av fotografering ska du definitivt läsa carlboms blogg, det finns massor av hjälp att få där. Allt förklarat på ett enkelt sätt så att även vi som inte fattar mycket av alla knappar och inställningar förstår ;o)
Jag har till exempel lärt mig (åtminstone i teorin) hur den här bilden blir bättre redan från början... Undrar om jag orkar ge mig ut kl 6 i morgon bitti igen?

4 kommentarer:

 1. Men du har gjort ett jätte bra jobb med redigering du med. Jag vill nog bara ta himmelen från den undre bilden och lägga den på din. Jag tycker personligen att det ser alldeles för uppljusat ut på stenarna, det ser inte rätt ut i mina ögon. Tycker också att den husen på den undre bilden ser ut att brinna istället för att det är lampor som lyser. Men... det är ju bara vad jag tycker.

  SvaraRadera
 2. Det svåra med bildredigering är egentligen inte att utföra den (för det lär man sej efter hand!) utan att hitta tiden för det!!!

  För en timme är ju liksom ingenting när man sätter sej vid ett mastigt program som Photoshop där lixom ALLT är MÖJLIGT... <:-) Jag har inte det programmet, utan ett betydlgit enklare, men även i det är det lätt att bli sittandes "hur länge som helst"...

  Men har man tiden - och lusten och intresset också förstås - då är det verkligen KUL att leka med bilder och se vad som händer om man gör si eller så med programmets olika reglage. :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, wow, vilka färger som kom fram. Får nog ta en titt i den bloggen jag också om jag skall börja lära mig min kamera.

  SvaraRadera