söndag 24 januari 2010

Stazione Taormina-Giardini


Framsidan


Perrongen

Järnvägsstationen i Giardini Naxos invigdes den 12 december 1866 som ett led i ett projekt att knyta samman norra och södra Sicilien. Själva stationsbyggnaden är ganska klassisk i något som kallas "liberty"-stil, och inredningen går i mörka träslag på sicilianskt manér.

Fram till 1980-talet var stationen mycket vältrafikerad på grund av turismen, men när flygplatsen Fontanarossa i Catania öppnade så minskade det antalet tågresenärer till Sicilien.

För dem som är intresserade av Gudfadern-filmerna är denna station förmodligen välkänd, då flera scener i dessa filmer har spelats in här.
Idag trafikeras stationen av linjen Messina - Siracusa (med stopp i Catania bland annat) och nattågen norrut mot Rom.

8 kommentarer:

 1. Mmm... vilka fina bilder! Perrongen fick mig direkt att tänka på maffian, innan jag ens läst texten! Jag som knappt ser såna filmer.

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder,sådan underbar tog station.

  SvaraRadera
 3. Vilken bild. Tänker givetvis Gudfadern men även äldre, deckare på tv. Den öde tågstationen, mötet mellan kurir och mystisk man.... Vet inte om att de är bevakade av en man med mörka tankar, och snart är en av dem död.

  Jag älskar bilder som triggar min fantasi... vill verkligen åka dit :)

  SvaraRadera
 4. Den ser verkligen ut att passa i en film! Så där klassiskt vacker och som gjord för avsked...

  SvaraRadera
 5. Vilka helt underbara bilder, den andra blir jag fullständigt KÄR i. Så snygg!Vilken station, magisk och otroligt vacker!

  Ha en fin söndag/E-L

  SvaraRadera
 6. Skön filmkänsla i fotona.
  Såg ett tv program som var inspelad på stationen och man fick se foton från förr, under filminspelningen och idag. Är det inte en liten restaurang där?Kan varit "Solens mat" programet som är ett av mina favvon!
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 7. Vilken underbart vacker perrong som du lyft fram på bästa sätt. Jag antar att en sådan här bild lätt blir rörig men du har fått till en komposition som lyfter fram komplexiteten men samtidigt gör att bilden känns överskådlig! Färgtonen och ljuset i bilden bidrar ytterligare till den härliga stämningen. Mycket fin bild!

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte vad jag ska säga jag bara njuter av dina bilder!

  SvaraRadera