lördag 23 januari 2010

Stenåldersfasoner...


Igår blev jag helt otroligt irriterad... Vi var ju hos en specialist i Catania i november som ville att jag skulle ta om en del blodprover... Det har jag gjort men det drog ut en del på tiden. Först gäller det att hitta ett laboratorium som gör alla testerna som ska göras vilket inte är det lättaste, när jag väl visste vart jag kunde åka var jag sjuk, sen var det jul och laboratoriet var stängt en bit in i januari. När vi äntligen kom iväg så fick jag reda på att jag skulle få svaren måndagen den 18:e, men sen ringde dom och talade om att det var försenat, så jag skulle få svaren på torsdagen istället.

Laboratoriet är i och för sig ganska modernt. När jag ringde för att kolla om provsvaren hade kommit (man sitter ju inte gärna och åker drygt 3 mil enkel väg utan att vara säker) fick jag reda på att man kan "hämta" sina provsvar via internet om man har ett lösenord. Tyvärr var det ingen som upplyste om det när vi var där för att ta proverna, och något lösenord kan man absolut inte få ut utan att vara där personligen och legitimera mig.
Okej, jag kan förstå det. Men blev lite irriterad på att man inte upplyste om det redan från början... Det var bara att åka dit och hämta det där pappret...
I går ringde vi till specialisten. Eftersom det blivit så försenat med provsvaren och vi åker på onsdag ville vi i nuläget bara få reda på om jag behöver ta en antikoagulerande spruta innan jag kliver på flyget till Bangkok eller ej, och sedan åka dit för ett möte när vi kommer hem igen, men se det gick absolut inte för sig.

Läkaren måste SE provsvaren med egna ögon... Att skicka provsvaren med fax eller mail var totalt uteslutet. Så nu måste vi åka 4 mil enkel väg för att visa upp ett papper. Vi fick tid på tisdag kl 12, vilket innebär att det blir något bråttom med att få tag på husläkaren som är den som i så fall måste skriva ut ett recept och ett läkarintyg att visa upp i säkerhetskontrollen och sedan till apoteket och hämta ut sprutorna om det nu är så att jag måste ta dom...
Jag hade nog tänkt spendera tisdagen något annorlunda och jag var så arg, irriterad och ledsen igår att jag inte visste var jag skulle ta vägen.
Jag är så fruktansvärt trött på läkare hit, provtagningar dit, resor till höger och vänster så att hälften vore nog...

Nåja.. jag har lugnat ner mig nu och allt går ju och nu är det ju som det är... Inget att göra något åt...

9 kommentarer:

 1. Känns ju himla smidigt - eller inte.
  Jag hoppas att det går an ändå, och att provet visar bra saker.

  SvaraRadera
 2. Både irriterande och jobbigt förstår jag. Jag håller tummen för dig.

  SvaraRadera
 3. Eva Henriksson23 januari 2010 09:45

  Det gör jag också.
  Bra provsvar önskas. Måtte du få tag i alla som behövs....och få en frisk fin resa!
  Men först ska det köras bil -hit och dit....i onödan - ingen rationalisering här inte! En kram kan behövas.

  SvaraRadera
 4. Förbaskade skitläkare!!! Jag är också lite smått trött på den yrkeskåren just nu. Jag hoppas att det löser sig för dig utan allt för mycket strul. Kram.

  SvaraRadera
 5. Verkar väldigt omständligt och onödigt byråkratiskt tycker jag. Men ibland är det bara att gilla läget även om man gnisslar tänder så det ryker...

  SvaraRadera
 6. Det àr det hàr skitsystemet som kommer att ta livet av oss, inte ett nytt vàrldskrig. LESS!

  SvaraRadera
 7. Jag som trodde att vi i Sverige var "värst" med all byråkrati, kvalitetssäkring och onödiga besök.
  Hoppas att allting fixar sig!

  SvaraRadera
 8. På det sättet är jag glad att jag bor här, där folk inom vården åtminstone är lite mer flexibla när det skiter sig. Förstår att du var irriterad och ledsen.
  Kram

  SvaraRadera