På vår lilla utflykt häromdagen stannade vi till på ett ställe där dom gör i ordning cashewnötter. Det var ganska intressant, för jag hade ingen aning om att cashewnöten kommer från "frukten" ni ser på bilden ovan. Det är bara den lilla "svansen" nedtill som är nöten, vad man gör med den gula delen vet jag inte...
Oj, det var nytt för mig med. Med tanke på handarbetet borde de alltså vara ännu dyrare egentligen...
SvaraRaderaEm sa att man kan använda frukten till curry.
SvaraRaderaNej det visste inte jag heller! Då förstår jag att de är värda sin vikt! :-) Alltid lär man sig nåt nytt!
SvaraRaderaNär jag bodde i Nicaragua använde vi frukten till "fresco", dvs fruktjuice. Mixa frukten med socker, lite limesaft och vatten. Läskande och gott i tropisk värme.
SvaraRaderaProblem med rostningen av cashewnötter är att det luktar väldigt illa och att röken inte är speciellt hälsosam.
Intressant! Ja, man tycker ju att man borde kunna använda frukten oxå...
SvaraRaderaOj, det var ny kunskap, hade ingen aning om var cashewnötterna "kom" ifrån. Men vilket jobb för att få fram de där nötterna!
SvaraRaderaOch inte ska du be om ursäkt för icke-frekventa bloggbesök, nu eller någon annan gång. Får jag bestämma så ska du just nu ha det riktigt bra på din resa och ha alldeles för lite "tid och lust" för att bloggsurfa ;)
Hej Ja är det inte en fantastisk frukt/Nöt och god. För många år sedan var jag på ett studiebesök i en Cashew fabrik på phuket...intressant. Oljan som finns mellan skalet och nöten är tydligen inte speciellt bra för händerna därav hanskarna på dom som jobbar. FINA bilder, Njut av resten av resan. :)
SvaraRaderaDet visste inte jag heller. Oj, vad roligt att få se. Tack!
SvaraRadera