lördag 27 februari 2010

Då var det roliga över för den här gången...

(ni får ursäkta om jag har använt den här bilden tidigare, jag är lite vimsig just nu)

Klockan är 6 på morgonen och jag har redan varit vaken i drygt en timme. Jag stöp i säng vid niotiden igår kväll och har sovit hur gott som helst. Det bästa med att komma hem från en skön semester är nog att få sova i sin egen säng igen!

Det är även skönt att sitta vid sitt eget skrivbord igen, vi hade inget sådant på hotellrummet så man satt inte så bekvämt när man satt vid datorn. Bredvid mig står en stor kopp med mangote från bergen i norra Thailand, och ute i förrådet jobbar redan tvättmaskinen för fullt.
Idag blir det till att åka och storhandla, vi tömde ju allt innan vi åkte. Vi skulle ha gjort det igår egentligen, men dels så kom en del vänner förbi och hälsade på och dels hade vi köpt en massa orkidéer med oss hem som vi åkte förbi till andra vänner med, sen blev vi så trötta, så det fick vänta. Det fick bli en färdig, grillad kyckling till middag istället. Lika bra det, för när jag skulle sätta på tevatten nu på morgonen blev jag påmind om att gasen till spisen tog slut kvällen innan vi åkte. Det hade ju varit lite surt att stå där med middagsmaten igårkväll och komma på det då ;o)

Resan hem gick förvånandsvärt bra. Det är skitjobbigt att säga hejdå, särskilt när man inte vet när man kommer att ses nästa gång, men när man sen gått igenom säkerhetskontrollen och påbörjat hemresan så vill man bara hem så fort som möjligt.
Jag sov faktiskt ganska mycket på flyget mellan Bangkok och Rom, så det kändes som att 12-timmarsflygningen ändå gick ganska fort. Vi kom fram till Rom vid 6 på morgonen igår och sista sträckan av resan var verkligen seg, men det gick ju det också.

Bland det första Peppe gjorde när vi kom in här hemma var att sätta på tv:n, italienare som han är.... Ungefär en kvart senare började den fräsa och spotta ur sig gnistor.... Så nu blir det till att leta ny tv. Som tur är får vi låna en av en kompis ett tag, det berömda "nöjeskontot" är ju ganska så renskrapat för tillfället. På ett sätt är jag glad att den inte gick sönder innan vi åkte, för då hade jag säkert inte fått shoppa så mycket som jag har gjort ;o)

6 kommentarer:

 1. Vilken bild! En kanon semesterbild med starka färger, badande i bakgrunden och ett vackert sandslott.
  Förstår att resan har varit ett livs upplevelse, men även om borta är bra, så är hemma bäst, det är bara så.

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem!
  Skönt att långflygningen gick bra och att ni kom hem utan förseningar. Och jag håller med om att det bästa med att komma hem är att få sova i egen säng. :)
  kram!

  SvaraRadera
 3. Vålkommen hem! TV klarar jag mig nästan utan men så är jag inte heller italienare. Ni verkar ha haft en fantastisk resa!

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem!

  Det har varit roligt att se dina semesterbilder och läsa om hur ni haft det, men jag gillar ju det du rapporterar från Sicilien.

  Jag förstår att det var svårt att skiljas från dina nära och kära i Thailand, men det dröjer kanske inte så länge tills ni ses igen.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. Välkomna hem! Tack för fantastiskt fina bilder (som alltid)! Har aldrig varit i Thailand, så det har varit intressanta bilder!

  SvaraRadera
 6. Hehe... ja, det var tur den gick sönder först ni kom hem. Det är en sån där sak som det inte är kul att lägga pengar på tycker jag. Sådant som tv ska liksom bara funka...

  SvaraRadera