torsdag 1 april 2010

Det blir en annorlunda påsk i år

I år blir inte påsken riktigt som den brukar, men det gör faktiskt ingenting. I vanliga fall brukar vi äta påsklunch hos Peppes faster på söndagen och på måndagen brukar hela gänget komma hit, för på annandag påsk ska man vara på landet. Vi firar ofta högtider som jul, påsk och nyår med fasterns familj, men ingen verkar vara särskilt lycklig över arrangemanget, det bara ska vara så liksom...
I år åker svärföräldrarna och svägerskan till mosterns familj i Nicosia istället. Jag hade gärna också gjort det, men dels mår jag inte riktigt bra än och dels är Peppe inte alls sugen på att åka ända dit bara över dagen (det tar nästan 4 timmar enkel väg), så han skyller på mig så att vi kan stanna hemma.
Nu har vi istället blivit inbjudna på påsklunch hos några vänner, vi får hoppas att dom inte glömmer bort att dom bjudit in oss igen som dom gjorde för någon vecka sedan ;o)

Skärtorsdagen är en helt vanlig dag här, och det är även långfredagen. Att långfredagen är vanlig dag tycker jag är lite konstigt i ett så religiöst land som Italien ändå är, men det verkar inte vara en särskilt viktig dag i katolicismen...

4 kommentarer:

 1. Ha en riktigt GLAD PÅSK!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag har också undrat varför katolska länder som Belgien och Italien inte har långfredag som helgdag... I Spanien och Puerto Rico är det dock definitivt en helgdag och väldigt viktig! Man går i kyrkan, på morgonen för att "hälsa" på Jesus och på eftermiddagen är det procession med en person som föreställer Jesus och som släpar på ett kors, och ibland tom korsfäst på slutet! (i San Juan förra året korsfästes både "Jesus" + de två "rövarna", lite makabert för en protestant faktiskt).
  Vad skönt att ni slipper fasterns påskmiddag i år!
  Feliz Pascua!

  SvaraRadera
 3. Charmiga små pippifåglar :)

  Lite konstigt ändå att de inte firar påsken med tillhörande ledighet så som vi gör i Sverige tycker jag.

  Precis som du säger så bör ju Italienarna måna om denna högtid :)

  SvaraRadera
 4. Så söt kyckligen till höger ut är. Han ser ut som en liten tuffing ;)

  SvaraRadera