torsdag 3 juni 2010

Seg start

Aprikoser

Det går lite segt med sommaren här på Sicilien. Fastän vi nu är i juni och det borde vara ganska så varmt vid det här laget är det mer som om det vore slutet av april. Ostadigt väder och inte tillräckligt varmt för att gå omkring riktigt sommarklädd... Dom senaste dagarna har det i och för sig varit lite mer stabilt, men riktigt varmt har det inte blivit ännu.
Man ska i och för sig inte klaga, för när det väl kommer, då kommer det med råge. Vanligtvis är det så varmt att man nästan smäller av ända fram till mitten av oktober, och inte en droppe regn brukar vi se från mitten av maj till slutet av oktober... Så man får nog vad man tål till slut ändå ;o)

Idag händer inget särskilt. På förmiddagen blir det lite pyssel vid datorn, lite städning och lite sånt och på eftermiddagen en sväng till matbutiken, posten och den där mobiloperatören för att lämna in ytterligare en förfrågan om överflytt av nummer...

Imorgon bitti bär det av till Catania och specialisten tillsammans med tvillingmamman. Hoppas på ett något mera matnyttigt svar än "vi försöker"...




5 kommentarer:

  1. Ni harde ju somma långt in på hösten. Ibland tycker jag nästan det är som om årstiderna förskjuts en aning.

    Lycka till med besöket.

    SvaraRadera
  2. Som här - vädret verkar försenat iår. På ett viss tycker jag det är skönt, för när sommaren slår till med full kraft så brukar jag vara den första att klaga på värmen :)

    SvaraRadera
  3. Eva brukar alltid säga:

    "Det är ingenting att oroa sig över om det är lite svalt på försommaren, för en sak är säker, det blir varmt!!"

    Här har vi äntligen fått en liten försmak av sommaren.

    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  4. Vicky och Ingrid: Ja, det blir nog varmt så det räcker och blir över senare, så man ska väl passa på och njuta nu ;o)

    SvaraRadera
  5. Här är det HETT idag, fantastiskt skönt och alla slåss om tvättlinorna ute i trädgården... ;)

    Kram!

    SvaraRadera