lördag 14 augusti 2010

Il Convento dei Frati Cappuccini

Strax utanför Francavilla di Sicilia finns ett gammalt Cappuccinerkloster som är öppet för besökare. Klostret ligger uppe på en liten kulle omgivet av odlingar.
Klostret grundades 1570 och är enligt deras hemsida ett av dom äldsta cappuccinerklostren i Italien.


Inne i klostret finns en litet, vackert utsmyckat kyrkorum, en sakristia och bönerum. Munkarnas enkla rum är inredda med gamla möbler och i köksdelarna kan man se hur man bakade bröd och lagade mat.


Tyvärr var klosterträdgårdarna stängda för besökare, men i det sista rummet man går igenom på sin rundvandring fanns olika hälsoprodukter att köpa som tillverkats på plats.


Det är fotoförbud inne i klostret, men jag fick tillåtelse att ta "någon enstaka bild" efter att ha frågat värden. Bilden ovan visar ett skrivrum.

Det kostar 2.50 euro per person att gå in och det kan det vara väl värt, då alla rum är möblerade och dekorerade som i gamla tider. Tyvärr är dom flesta informationskyltarna bara på italienska.

På sommaren är det öppet 10-13 och 16-18, kommer man på vintern är det bäst att ringa först då det inte alltid är någon där.




Telefonnummer till klostret: 0942-981017, mobil: 338 941 83 24

2 kommentarer:

  1. Tack! Mycket intressant! Kanske kommer jag dit en dag, kanske finns där något för mig att skriva om... Kram Kim

    SvaraRadera
  2. Såna där ställen är spännande att besöka. Synd att man inte får se trädgården, men den kankse är full av ogräs så det är därför de inte vill visa den! ;0)

    SvaraRadera