lördag 7 augusti 2010

TV i det katolska Italien

Nu under sommaren så visas ett tv-program som handlar om det glada 80-talet och häromkvällen pratade man om ett då helt nytt programkoncept som blev en riktig succé. Programmet hette Colpo Grosso och var ett tävlingsprogram där den som svarade fel var tvungen att plikta genom att ta av sig något klädesplagg... I programmet hade man även ett gäng dansande flickor som kallades för tutti frutti girls. Man fick se en hel del naket i det programmet.
Jag finner det ganska intressant att ett sådant program, som dessutom sändes på bästa sändningstid, kan bli så otroligt populärt i det annars så katolska landet Italien... Tänk om man skulle visa något sådant i svensk tv! Och då är vi svenskar ändå inte sååå pryda av oss ;o)
Det roliga med tutti frutti girls är att nästan alla var utländska flickor, det var nästan omöjligt att få tag på italienska flickor som ville ställa upp och visa sig på det sättet i tv. Något som idag har ändrats totalt. Många unga flickor vill inget hellre än att få bli "dansös" i tv.

Här är ett litet klipp från colpo grosso, ett ganska snällt sådant, eftersom dom behåller kläderna på (det lilla dom har i alla fall)



Det är fortfarande mycket vanligt med lättklädda, dansande tjejer i italiensk tv, även i ganska seriösa program. Populärast av alla är "le veline", som inleder varje program av Striscia la Notizia, ett kombinerat samhällsgranskande/humor program. Det visas inget naket nu för tiden, men det är inte mycket kläder dom har på sig heller...


9 kommentarer:

  1. Samma program sändes i Sverige och hette då Tutti-Frutti. Programledare var Bruno Wintzell och Dominika Percynski.Det byggde på Colpo Grosso och sändes 1994!

    SvaraRadera
  2. Znogge: haha, är det sant? Det kommer inte jag ihåg. Blev inte klagomuren nerringd då? :o)

    SvaraRadera
  3. Jag minns den svenska versionen. OMG!

    SvaraRadera
  4. Missade svenska Tutti-Frutti. Det här var ett häftigt inlägg!
    Dansöserna i det andra programmet påminner om de dansöser man ser dansa runt pålar ifrån nattklubbar i amerikanska filmer... Kram Kim

    SvaraRadera
  5. Vem kan glömma tutti-frutti?!?
    Det mest fruktansvärda i tv's historia :D. Tror inte folk reagerade så mycket på nakenbrudarna som på Bruno wintzell. Den absolut värsta programledare som någonsin skådats... De gånger man såg progr så satt man med ansiktet bakom kudden :D. Progr var fruktansvärt pinsamt ...

    SvaraRadera
  6. Som några andra här så kommer jag ihåg det hemska programmet Tutti Frutti. Helt värdelöst, pinsamt och jättehemskt.
    Det gjordes ju någon (svensk tror jag) dokumentär om italiensk tv som fick rätt mycket uppmärksamhet. Såg den i vintras någon gång och förvånades över hur mycket lättklätt det verkade vara än idag!

    SvaraRadera
  7. Jag minns också Tutti Frutti. Vilket skitprogram. Bruno slisk.

    SvaraRadera
  8. Det spekulerades en del i hur nyktra programledrna var. Fröken Blåbär och Fröken Ananas var ine så upphetsande ;-)

    SvaraRadera
  9. Lite dubbelmoral kanske... Min italienska (kvinnliga) kollega brukar kommentera samma sak, varje gång hon varit i Italien. Men är det inte lite samma sak i USA? Väldigt mycket moral och kyrklighet... och så den andra sidan... parallellt?

    SvaraRadera