fredag 3 september 2010

Himlen är grå

Så kom då äntligen regnet igår. Inte så kraftigt som väderprognoserna hade förutsett (vilket ju är bra) men ändå tillräckligt för att naturen skulle få sitt. Det har regnat från och till under natten och under förmiddagen. Nu är det bara grått, men väldigt behagligt.

I Abbruzzo var det jordbävning i natt igen, den här gången på 3.4, alltså något kraftigare än föregående natt. Inga skador rapporteras dock, men fy så hemskt det måste kännas för dom som bor där, det är ju bara ungefär ett och ett halvt år sedan i stort sett hela staden rasade ihop... Det är fortfarande mycket arbete kvar med återuppbyggandet, framför allt av den gamla stadskärnan...

På måndag återgår Peppe och dom andra till ordinarie arbetstid, det innebär att dom arbetar 7.00 - 12.00 och 13.00 till 15.00, istället för som under sommaren 06.00 - 13.00... Jag som tycker det är så bra när dom jobbar tidigt.. När lunchen ska vara klar kl 12 blir förmiddagen så himla kort. Konstigt egentligen att en ynka timme kan göra så stor skillnad.

Igår kväll när vi var och handlade blev jag lite full i skratt... Det hade börjat regna då, men det var fortfarande 30 grader ute.... Ändå hade en del tagit på sig långbyxor och långarmade tröjor! :o) Det finns fortfarande människor som klär sig efter kalendern här också, inte efter vad det egentligen är för väder, det fick jag lära mig när jag gick på språkskolan. Man tar inte av sig vinterkläderna före den 1:a maj, oavsett om det redan är som svensk sommar ute eller inte :o)
Jag kommer inte ihåg om det är första september eller första oktober som gäller för undanstoppandet av sommarkläder, men jag hoppas för deras skull att det är oktober som gäller ;o)

3 kommentarer:

 1. Skönt att det inte blev så illa som befarat. Regn i all ära men det kan dra med sig mycket. Bokstavligt talat.

  SvaraRadera
 2. Regn? Åh, så skönt. Vi blev "ovade (!) regn här idag också. Men än så länge inte en droppe ...

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni äntligen fick regn och att det inte blev så kraftigt som förutspåtts.
  Visst är det lite komiskt med folk som klär sig efter almanackan och inte efter väder! Men, vissa saker tar ju tid att ändra... ;0)

  SvaraRadera