tisdag 14 september 2010

Rätt svar...


... är banan! Tänk att jag har bott granne med den där plantan i hur många år som helst och aldrig lagt märke till dom söta blommorna i slutet av varje banan??

Det regnar och regnar här idag... Det började vid lunch och åskan har legat precis ovanför oss ända tills nu, så jag har inte kunnat ha datorn på på hur många timmar som helst. Jättejobbigt ;o)
Nåja, köket har blivit städat i alla fall, allt utom golvet eftersom man kommer direkt in i köket utifrån... Det får jag ta när det har torkat upp litegrann, annars blir det ju smutsigt med en gång.

Vår lilla hund Sissi brukar sticka iväg när det åskar sådär kraftigt som det har gjort idag. I eftermiddags ringde chefen och talade om att hunden sprang runt, runt i hennes trädgård. Hon ser ju i stort sett ingenting längre, så jag antar att hon bara springer iväg och sen inte hittar hem igen... Peppe stack dit och hon fick sig ett bad och blev torkad med hårtorken och fick stanna hos chefen för att inte bli blöt igen på vägen hem...

Till sist vill jag tipsa om en ny matblogg. Ja, jag vet, det finns hur många som helst, men den här handlar bara om Siciliansk matlagning och matkultur. Den heter I donna Pinas kök och du hittar den här.

4 kommentarer:

 1. Äsch att jag missade din gåta, jag hade nämligen kunnat svaret. Jobbade på kibbutz i Israel under ett år efter gymnasiet, och de första tre månaderna ungefär jobbade jag på bananodlingen! :0)

  Stackars hund som irrat bort sig i åskvädret!

  SvaraRadera
 2. Hade ingen aning om att bananblommor såg ut så! :-)

  SvaraRadera
 3. Aha. Hade jag ingen aaaning om. Så bra det är med bloggandet. Alltid får man lära sig något nytt. :)

  SvaraRadera
 4. Så söta blommorna till bananerna va! Det hade jag inte gissat på.

  När jag var i USA för att skriva kontrakt på mina böcker besökte jag förläggaren. Hennes hund var livrädd för åska och fick alltid Valium när det åskade. Så fort hunden på långt håll hörde muller, sprang han in i sovrummet och satte sig där valiumburken stod... Sedan sov han gott under hela åskvädret. Tror inte jag vill rekommendera det här sättet.

  Hoppas åskan försvinner bort från dig snart. Kram Kim

  SvaraRadera