onsdag 13 oktober 2010

Översvämningar på Citronodlingen

Idag vaknade vi till femte dagen i rad med regn. Det har inte regnat precis hela tiden, men ganska mycket. Tidigt i morse vaknade av att det regnade otroligt kraftigt, det fortsatte så fram till ungefär kl 11, då blev det uppehåll. Jag gick ut en sväng med kameran för att kolla läget.

Här brukar det inte vara något vatten alls. Det är en lucka där i muren som är stängd, och det är i springorna mellan luckan och muren som allt vattnet tränger sig ut/upp.

Det här är vanligtvis en väg...

Det här är en av bevattningskanalerna, ungefär en halv meter djup... Det var inget vatten i den innan det började regna...

Här passerar en bevattningskanal under vägen. Det är ju inte riktigt meningen att vattnet ska rinna över på det här viset. Här är det ungefär en meters nivåskillnad från botten på kanalen och vägen.

En av två vägar som leder till citronodlingen förvandlades till en flod...

Under eftermiddagen har det fortsatt att regna till och från, men inte alls så kraftigt som under förmiddagen. En del vatten har sjunkit undan nu.

7 kommentarer:

 1. Jag tycker det ser ut som ni får ta och skaffa den där båten jag tjatade om igår... ;0)

  SvaraRadera
 2. Ja, det där ser inte särskilt kul ut. Det rinner väl undan sakta dessutom när det varit torrt länge. Hoppas i alla fall att det inte kommer mer regn på ett tag nu.

  SvaraRadera
 3. Oj, det var inte lite vatten…
  Hoppas mängderna inte ställer till med alltför stora skador för er!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att det slutar regna snart. Eva ska köra till Trapani på fredag och det är inte kul om regnet öser ner.

  SvaraRadera
 5. Men kära nån, att det aldrig kan komma lagom. Hoppas regnet avtar fortast möjligt.

  SvaraRadera
 6. Usch vad mycket vatten. Är det första gången du sett något liknande? Bra att du dokumenterar. Kan kanske vara kul att titta på en het och torr sommardag?
  Du skulle kunna delta i fototemat "Watery Wednesday"...

  SvaraRadera