söndag 10 oktober 2010

Regnig helg

Fiskarna börjar så smått dra upp sina båtar på stranden

Solstolarna på den stora, fina sandtranden mitt i byn står kvar, men försvinner nog rätt snart

Igår kom hösten hit till Sicilien. Det regnade precis hela dagen och temperaturen sjönk en bra bit. Idag har det varit väldigt grått och lite dimmigt uppåt bergen till, men det har inte regnat särskilt mycket. När dagens sista ljus började försvinna tog jag med mig kameran och åkte ner till sandstranden i centrum för att få lite frisk luft, komma ut lite och ta lite bilder. Jag gillar hur bilderna blir när det är gråväder.
När jag hade fotograferat en stund kom en man i 60-årsåldern fram till mig och sa:
- Men blir det verkligen bra bilder i det här vädret?
-Om det blir sa jag, och så visade jag honom några av bilderna jag tagit.
Vi började prata om det ena och det andra och efter en stund började det regna. Då följde han mig hela vägen till min bil med sitt paraply så att jag skulle slippa bli blöt (själv hade jag så klart inte tagit med mig något).
Jag kände mig riktigt glad när jag kom hem. Inte bara hade jag lyckats ta några bilder som jag blev nöjd med, men jag hade också fått en trevlig pratstund med en gentleman.

3 kommentarer:

 1. Så det fiskas inte på vintern? Finns det ingen fisk där då, eller får man inte fiska på vintern?

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Jooo, fast båtarna drar dom upp på land mellan gångerna dom är ute. Kanske är dom mestadels ute med dom större båtarna också iofs.
  Det kan vara rätt så rejäla stormar här ibland.

  SvaraRadera
 3. Jaha, då förstår jag. Tänkte inte på att man skulle kunna dra upp dem mellan varje fisketur! Där jag bor har vi ju bara en å som rinner genom stan... ;0)

  SvaraRadera