söndag 16 januari 2011

Utbrottet i bilder

Onsdagen den 12 januari fick Etna ett utbrott. Först såg det inte ut att bli så mycket mer än lite stromboliansk aktivitet, vilket oftast avtar ganska snabbt igen, men den här gången blev det något helt annat än dom små, lite gulliga "fontänsprutarna" och en smal, röd rännil av lava längs vulkanens sluttning.

Vid tiotiden på kvällen såg det ut så här. Väldigt snällt och beskedligt, knappt ens värt att stå ute och frysa för.... I alla fall ingen lång stund, så vi gick in igen.
Vid midnatt kommer ett telefonsamtal från en väninna som undrar om vi sett Etna, och om det inte är väldigt mycket och om man inte ska vara lite orolig...
Vi tänkte det var ju väldigt vad hon överdriver då... men lite nyfiken blir man ju ändå, så vi klädde på oss och gick ut igen.

Det här är vad vi fick se!
Jag har under mina snart åtta år här på ön ALDRIG sett något liknande. Senast hon hade ett stort utbrott var inte jag här, så det här var stort för mig. En sån häftig känsla att få se hur mäktig naturen är på relativt nära håll.

10 kommentarer:

 1. Det var mäktiga bilder av Etna!

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder. Det måste ha varit en både skrämmande o spännande upplevelse. Ser ut som ni var väldigt nära.

  SvaraRadera
 3. Wow!
  Har det lugnat ner sig igen nu?

  SvaraRadera
 4. Della: Halv två på natten slutade det igen och sen dess har det varit lugnt.

  SvaraRadera
 5. Gud vilka vackra bilder! Jag hoppas verkligen inte du har Etna allt för nära där du bor.

  Kram Segsliten

  Ps. Jag skulle vilja veta lite om din e-shop. Är det svårt att starta upp en sådan? Tjänar du något på den? Har ni bara egna varor eller använder du dig av grossister?
  Svara gärna i mitt kommentarfält för jag har krångel med mejlen. Du behöver inte oroa dig för att jag ska publicera det.
  /kram :)

  SvaraRadera
 6. Tur att jag vet nu att du använder teleobjektiv. Annars skulle jag nog bli lite orolig(are)... Men det blir ju fantastiska bilder av naturens skådespel.

  SvaraRadera
 7. Wow, vacker och läskigt.

  SvaraRadera
 8. Vilken mäktig upplevelse det måste ha varit! Och vilka läckra bilder det blev :)

  SvaraRadera