måndag 14 februari 2011

Gissa yrke

Kan ni gissa vem den här verktygsväskan tillhör? En ledtråd är att det är ett gammalt yrke, ett yrke som inte många kan idag. I alla fall inte i Sverige...

Här finns svaret.

Tema 81 - Gissa yrke
Bild 45 av 365

8 kommentarer:

 1. Skulle gissa på hovis.
  Hade själv det temat med just hovslagare förra veckan :O)
  Här i sverige har jordbruksverket krävt att det startat hovslagarutbildningar för nåt år sen då det är sån brist på dem, hästarna blir lidande.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. millah: Det är ju bra, det är ju tyvärr ett utdöende yrke... bra om det blir ändring på det.

  SvaraRadera
 3. De verktygen känner jag inte igen. Men jag kan faktiskt sko hästar! Jag skodde våra på den tiden vi hade ponnyer, tills ryggen sa stopp. Fin bild, gamla vackra slitna verktyg som du fotat snyggt.

  SvaraRadera
 4. Ha, tänk att jag gissade rätt för en gångs skull!! :)

  SvaraRadera
 5. En av mina vänninors dotter utbildade sig till hovslagare. Det var VÄLDIGT svårt att hitta någon hovslagare som var beredd att ta med sig en praktikant. Alla var liksom "snåla" och ville inte dela med sig av sina kunskaper, verkade det som. Ja, alla och alla, det fanns verkligen inte många i hela Skåne, så dom kanske ville ha alla kunder för sig själva ;-)
  En sak man sällan tänker på, i alla fall gjorde jag inte det, det är inte bara hästar som behöver hovslagare. Får, getter och andra hov-djur behöver också dem!

  SvaraRadera