torsdag 3 mars 2011

Körkortet del 3

Myndigheten i Messina säger att ingenting kan göras, att jag antingen måste åka hem till Sverige och förnya det (dom har visst inte förstått att det inte går...) eller ta om hela körkortet...
Fy f** så surt...
Har pratat med transportstyrelsen i Sverige som sa att i Sverige kan man få dispens om man har ett utländskt körkort som gått ut, men tjejen jag pratade med var inte riktigt säker på hur det fungerade. Jag fick direktnummer till en person som har hand om det där, som jag ska ringa till senare.
Funderar även på att ringa direkt till huvudkontoret för italienska körkortsmyndigheten och se om jag får nåt bättre svar där. Det låter ju helt totalt sjukt att man ska behöva ta om hela körkortet för någon ynka dag. Jag kan förstå att man inte får förnya ett körkort som varit ogiltligt en längre tid, men någon dag?? Det var ju dessutom fortfarande giltligt när jag skulle lämna in alla papper....

4 kommentarer:

 1. Fint foto som vanligt..

  Ja se myndigheter, jag tycker det låter helt sjukt som du beskriver att behöva ta om något helt o hållet. Jag hoppas det löser sig annars får du väl offra dig o sätta dig på skolbänken o plugga trafikregler igen.
  //kram

  SvaraRadera
 2. Det låter totalt galet i mina öron! Men ibland saknas rim och reson... Är det en komplicerad och dyr historia i Italien? Här hemma blir man ju rånad bara på uppkörningsavgiften. Hoppas någon vettig kan ingripa.

  SvaraRadera
 3. Det är helt sjukt. Jag kommer att få samma problem om ett par år när jag vill förnya mitt svenska, jag vill inte ha ett luxemburgiskt körkort så är det bara. Jag tänker skriva in mig i Sverige igen, alltså flytta hem på papperet. Skiter i om man inte får, har alltid följt lagarna förut, men inte denna gången. Vägrar. När jag fått mitt svenska körkort förnyat så flyttar jag ut igen. Om jag orkar. Häpp. Think about it.
  Liz i Lux

  SvaraRadera
 4. Men så himla osmidigt! Om du måste ta om, är det svårt att göra det i Italien?

  SvaraRadera