fredag 4 mars 2011

Körkortet del 4


Igår ringde jag till motorizzazione civile i Rom (motsvarande vägverket/transportstyrelsen) och frågade om det verkligen är så att man måste ta om hela körkortet. Där sa dom att det inte alls är så. Bara om körkortet har varit ogiltligt i 4 år eller mer måste man ta om det. Jag behöver dock ha ett intyg från Sverige om att mitt körkort är okej (det vill säga inte återtaget eller att det finns några restriktioner). Ett sådant intyg är nu beställt och så fort det kommer åker vi till en annan körskola för att försöka fixa det här.
Det börjar bli otroligt frustrerande att inte kunna ta sig nånstans utan att bli skjutsad....

11 kommentarer:

 1. Märkligt att det måste vara så krångligt men kanske ändå inte när man tänker på att hanteringen går genom körskolor som har egenintresse i saken. Det kan ju vara så att de helt enkelt vill tjäna pengar genom att lämna felaktiga uppgifter. Ett jäkla sätt i så fall. Hoppas det löser sig snart för dig under alla omständigheter.

  SvaraRadera
 2. Det gäller att vara ihärdig tycks det!
  Hoppas att det ordnar sig när det där intyget kommer.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Öh...intyg från Sverige? Hahaha...det behövde inte jag! Men kan du inte redan nu gå till en annan körskola och be att få ett intyg på att du har lämnat in papper för att förnya ditt körkort?! Du kanske skulle komma hit till "min" körskola? ;-) Där behövs inget intyg från Sverige heller!

  SvaraRadera
 4. Kicki65, det är nya regler från november... antar att det har med saken att göra? Frågade dig igår på fb om "din" körskola men fick inget svar ;o)

  SvaraRadera
 5. Det verkar vara lite byråkrati i det hela !

  SvaraRadera
 6. Jamen då hoppas jag på att det löser sig för dig nu! Och att det inte tar alltför lång tid! Måste kännas jättefrustrerande att inte kunna köra själv. Kollar de ofta körkort och vad skulle hända om du körde utan?

  SvaraRadera
 7. Yvonne: Jag har inte blivit stoppad särskilt många gånger, men det är han den där Murphy du vet... Blir man stoppad utan giltigt körkort är det böter plus att dom tar hand om bilen i 3 månader...

  SvaraRadera
 8. Ja tur att du är envis, hoppas det löser sig nu med intyget för att vara beroende av andra är inte kul
  /kram

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att du inte nöjde dig med första bästa (?) svar utan sökte vidare!

  SvaraRadera
 10. Åh, skönt att höra att det verkar gå att ordna! Håller tummarna för att det positiva flödet håller i sig.

  SvaraRadera
 11. Ja, han Murphy ska man se upp med... ;0)

  SvaraRadera