lördag 7 maj 2011

Gurne dell´Alcantara, Francavilla di Sicilia

Alcantarafloden har sin källa på 1250 meters höjd på Etna och den sträcker sig 52 km genom 2 provinser (Messina och Catania) för att slutligen rinna ut i havet strax söder om Giardini Naxos.


I kommunen Francavilla di Sicilia hittar man Gurne dell´Alcantara som består av 16 små sjöar, den ena efter den andra, och med nivåskillnader som skapar små vattenfall mellan sjöarna.
Storleken på sjöarna varierar från 5 till 30 meter i diameter. Djupet varierar mellan 5 och 10 meter.


Dessa bilder är tagna vid Francavillas kraftstation, nedanför stadens gamla borgruin. Det är inte så svårt att ta sig hit, men lite kondition och rörlighet behöver man då stigarna stundtals består av "trappsteg" och på ett ställe även en stege att ta sig ner för. promenaden från parkeringen tar 15-20 minuter.





För mer information om naturparken Alcantara besök deras hemsida, där hittar du information om hela floden samt flora och fauna som finns i området (på engelska) http://www.parcoalcantara.it/Eindex.php


6 kommentarer:

  1. Tack för att du röstade på mig i tävlingen! Ligger ju inte så bra till just nu, men tävlingen pågår ju ett tag så jag håller tummarna :)

    Vilka härliga bilder på vattnet! Det blir så snygg effekt med långa slutartider och rinnande vatten. Jag blir lite avundsjuk på alla roliga fototurer du är ute på. För min del blir det mest iPhone-fotografering, det finns inte riktigt nån tid för foto just nu. Men min tid kommer! :)

    SvaraRadera
  2. Ser ut som en väldigt härlig utflykt, och vilka vackra vattenbilder du tagit!

    SvaraRadera
  3. Underbart. Dit måste vi åka nästa gång. September i år!

    SvaraRadera
  4. Jihooooooooooo vilka bilder!! Super!

    SvaraRadera