måndag 20 juni 2011

Agriturismo Case Perrotta

På Sicilien finns det hundratals, om inte tusentals "agriturismo". Gamla gårdar som byggts om till små hotell och restauranger. Som boende på en agriturismo kan man välja helpension och äta alla sina måltider där.
Utmärkande för en agriturismo är att man följer årstiderna och att många av råvarorna kommer från egna eller närliggande odlingar.
Man behöver inte övernatta för att njuta av allt det goda dock. Att äta lunch eller middag på en agriturismo är ett utmärkt sätt att smaka många olika sicilianska specialiteter.
För mellan 25-30 euro per person får man så mycket mat att man knappt orkar ta sig därifrån och i priset ingår även vatten och husets vin.
Det kallas för "menu fisso" och består av 10-15 olika förrätter, 2-3 olika pastarätter, blandat från grillen och till slut en efterrätt och ett glas likör (ofta limoncello).


Dessa två bilder visar ENBART förrätterna, som för en normalhungrig person hade räckt gott och väl.

Case Perotta ligger en bra bit upp på Etnas sluttning, strax utanför byn Sant Alfio.
På deras hemsida finns vägbeskrivning och mer information om uthyrning av rum och öppettider i restaurangen:
Case Perotta hemsida

5 kommentarer:

 1. Hur kunde vi missa det? Fast det finns kanske mest ute på landet... Ser verkligen rikligt och gott ut och priset är inte fel heller.

  SvaraRadera
 2. Verkar ju vara ett perfekt sätt att få prova på så mycket olika specialiteter som möjligt, men vad mätt man måste bli...

  SvaraRadera
 3. Där skulle jag inte ha en chans. Jag blir mätt jättefort när jag äter och kan inte pressa ner särskilt mycket efter det. Tråkigt i sådana här lägen, men ganska bra annars.

  SvaraRadera
 4. Vet du om det är vanligt att man kan få stanna vid de här ställena över natten med en husbil? Hur hittar man såna här ställen? Kommer rulla lite i Italien i sommar... (inte på Sicilien dock utan i norra Italien)

  SvaraRadera
 5. Freedom: Om dom har plats får man säkert det. Sök på agriturismo + zonen som ni ska vara i så får du troligen upp en hel del.

  SvaraRadera