lördag 25 juni 2011

Blir lite bortskämd...

Snart får jag inte göra något alls själv... Igår var svägerskan här och städade av hela huset, idag var svärfar här och städade lite ute och frågade om jag hade nån tvätt han kunde ta hem till svärmor... och påpekade nogsamt att jag måste ringa när jag vill ha hjälp med något, annars kommer inte svärmor, och att jag måste ta hjälp och inte göra tyngre saker...
Skönt på ett sätt, men det har inte ens gått 4 fulla månader ännu, jag kommer att bli fruktansvärt uttråkad om jag inte får göra något alls själv...

Just nu mår jag bra, förutom att jag lider av att det blivit ganska mycket varmare dom senaste dagarna, jag håller mig inne och tar det lugnt och vilar ganska mycket. I förrgår var det inte så jättebra, jag hade känt mig lite sisådär rent allmänt, både pulsen och blodtrycket hade gått ner en hel del och jag tyckte att magen var mindre och dessutom hade jag gått ner lite i vikt. Jag blev lite desperat och Peppe inte så lite desperat, så det blev en tur till akuten för en koll.
barnmorskan kollade först att livmodertappen var stängd och att allt såg bra ut där och sedan gjorde hon ultraljud och båda bebisarna såg ut att må bra, så nu känner vi oss lugna ett tag framöver igen.

Igår kväll kände jag två små, små puffar, och det lugnar en hel del. Nu vill jag bara att dom ska börja sparka ordentligt och gärna med jämna mellanrum, för då kommer jag att känna mig mycket lugnare än nu, när man knappt känner något alls.

6 kommentarer:

 1. Vad bra att ni åkte och kollade direkt så ni kunde koppla av sen! Och JA - ta nu all hjälp du får, passa på det kommer snart tuffare tider med två små i huset :)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du börjar känna av dem därinne! Och låt dig skämmas bort så mycket du kan!

  SvaraRadera
 3. Passa på att ta emot all hjälp du kan få. När barnen väl kommer blir det full fart. Min syster hade problem med sin första graviditet och fick ligga till sängs från femte månaden. Alla tassade på tå för henne, först njöt hon, sedan tyckte hon det mest var pest!
  Härligt att följa utvecklingen. Underbart att du känner dem röra sig inuti dig!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Skönt för dig att så många ställer upp och vill hjälpa till, men jag kan förstå att du vill göra lite själv.
  Hoppas de två små därinne snart sätter igång och lever rövare ordentligt så du slipper känna oro över att det är för lugnt!

  SvaraRadera
 5. Bra att du kolla upp och att allt var bra.
  Visst är det härligt med dessa små fladder i magen :-D
  Fast de tre jag har nu de låter mig inte sova så bra på nätterna så vänta du bara :-)
  Även om det är jobbigt att inte få den sömnen så är det ett kärt nöjje att känna dem:-)

  Passa på att ta hjälp av dem som vill hjälpa för jag lovar du behöver vila och ta hand om dig så du orkar och mår bra samt får njuta av allt.
  Snart har vi våra små som springer runt oss och gör oss grå av tröttnad :-)

  Njut vännen gör små plocket och låt de andra göra det tunga och du vilar med en god bol och härlig frukt

  Med kärlek Sara

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag fick tvillingar 2005 och jag kände knappt några sparkar alls. I v28-30 var det en dag som jag inte tyckte jag kände något alls så det blev en tur till akuten. Väl där kunde de knappt kolla hjärtljuden för bebisarna rörde sig så mycket trots att jag inte kände något. Då förklarade de att moderkakorna (de är 2 äggs tvillingar) låg fram och bak vilket gjorde att jag inte kände sparkarna. Jag kände mig lite generad, men lugnad ;) De tipsade dessutom att äta glass för då blir det kallt i magen och kallt för bebisarna som då blir mer aktiva. Så det körde jag med resten av graviditeten;) Kram Anette

  SvaraRadera